Son Dakika: Sri Lanka İflas Etti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Sri Lanka İflas Etti

Sri Lanka Başbakanı yaptığı son dakika açıklamasında 1 günlük benzinleri kaldığını söyledi.

Dünya 17 Mayıs 2022 16:20 0
Son Dakika: Sri Lanka İflas Etti

Sri Lanka iflas etti.

Sri Lanka Devlet Başkanı canlı yayında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Televizyon programına çıkarak açıklama yapan Wickremesinghe , şu anda sadece 1 günlük benzinleri kaldığını ve önümüzdeki birkaç aylık dönemin hayatlarının en zor dönemi olacağını söyledi. 

Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen görev değişiminden sonra başbakanlığa gelen Wickremesinghe, göreve geldikten sonra Hindistan'dan birkaç gün içinde kredi ile yakıt ve benzin alabileceklerini söylemişti. Temel ithalat kalemleri için yakın zamanda 75 milyon dolar bulmaları gerektiğini söyleyen, memurların maaşları için merkez bankasının para basmak zorunda kaldığını söyleyen ve ayrıca Sri Lanka Hava Yolları'nın özelleştirilebileceğini söyleyen Başbakan, geçen sene hava yolunun 130 milyon dolar zarar açıkladığını söyledi.

Sri Lanka'da coronavirüs ile başlayan ve savaş ile devam eden ekonomik sıkıntıların tavan yaptığı ve ülkede ilaç , yakıt ile diğer temel tüketim maddelerinin kalmadığına yer verildi. Başkent Colombo'da kentin toplu taşımaları için yakıt bulunamıyor. 

CUMHURBAŞKANI VE AİLE ÜYELERİNE TEPKİ

Ülkede son dönemlerde Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa ve yönetimde bulunan aile üyelerine karşı protesto gösterileri yapılıyor.

Gotabaya Rajapaksa isimli kişinin, başbakan olan ağabeyi Mahinda Rajapaksa, geçtiğimiz günlerde protestolar sonrası istifa etmek zorunda kalmıştı. Kendisini destekleyenler ile protestocular arasında çıkan kavga sonrası istifa eden Rajapaksa'nın yerine  Ranil Wickremesinghe gelmişti.

Kısa vadede ülkede sorunların nasıl çözüleceği henüz bilinmiyor. Ülkede ise protestolar devam ediyor. 

İşte Sri Lanka'nın haritadaki yeri:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç