Son dakika: Sivas Yozgat Kırıkkale yüksek hızlı tren (YHT) ne zaman açılacak? sorusuna yanıt geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Sivas Yozgat Kırıkkale yüksek hızlı tren (YHT) ne zaman açılacak? sorusuna yanıt geldi

Sivas, Kırıkkale Yozgat Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağı konusunda son dakika açıklaması geldi.

Ekonomi 24 Ocak 2023 20:42 0
Son dakika: Sivas Yozgat Kırıkkale yüksek hızlı tren (YHT) ne zaman açılacak? sorusuna yanıt geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında Sivas, Yozgat Kırıkkale hızlı tren hattının ne zaman açılacağı sorusuna cevap verdi.

Bengü Türk TV canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Yüksek Hızlı Tren gelecek il sayısının artacağını söyledi. Bursa'ya gelecek YHT için geri sayımda sona gelindiğini söyleyen Bakan Bilgin, hemen ardındna Sivas'a gelecek YHT için sürecin tamamlanacağını söyledi. Sivas, Kırıkkale Yozgat hızlı tren hattı ne zaman açılacak sorusuna Bakan Bilgin, "Çok yakında Sivas açılacak" şeklinde yanıt verdi.

Geçen gün bu konu ile ilgili bir açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, "Şu anda Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı kapsamındaki Elmadağ ilçesi ile Yahşihan ilçeleri arasında bulunan Hisar ve Bedesten köyleri arasındaki T15 tüneli çalışmalarını inceledik. T15 tünelimiz, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Hızlı tren hattımız, saatte 250 kilometre hıza uygun hat özelliğine sahip olacak. Tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek. Ankara-Sivas arası 12 saat olan seyahat süresi ise 2 saate, Ankara-Yozgat arası ise 1 saate inecek. Ankara-Sivas hattımız aynı zamanda Edirne'den Kars'a uzanan Doğu-Batı hızlı demir yolu koridorunun önemli parçası olacak. Yapım çalışmalarında sona yaklaştığımız Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı projesi ile Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizi de yüksek hızlı tren konforuyla tanıştırıyoruz. Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizde yaşayan yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşımız da yüksek hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuşacak" demişti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç