Son dakika: Simit fiyatına yüzde 40 zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Simit fiyatına yüzde 40 zam

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş yaptığı son dakika açıklamasında simit fiyatına 20 gün sonra zam geleceğini söyledi.

Tarım 4 Ocak 2023 09:23 0
Son dakika: Simit fiyatına yüzde 40 zam

Simit 7 lira oluyor.

2023 yılının gelmesi ile birlikte art arda zamlar gelmeye başladı. Gelen son dakika açıklamasında simit fiyatına da zam geleceği bildirildi. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş yaptığı son dakika açıklamasında Ankara'da simitin 20 gün sonra 7 liraya çıkmasının muhtemel olduğunu söyledi. Delibaş açıklamasında, “Ankara’da ocak ayı itibarıyla 7 TL zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimal ile onaylanacak. Ocak ayının 20-25’i gibi simit 7 TL diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

OCAK VE ŞUBAT'TA EKMEK FİYATINA ZAM GELMİYOR

Birçok ilde ekmek 5 liradan satılırken Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı bir açıklama yaptı ve "Bir kilo ekmek 25 lira. Ocak-şubat aylarında zam düşünülmüyor" ifadelerini kullandı.

7 LİRA OLABİLİR

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş konu ile ilgili açıklamasında, Ekim ayında 5 liraya çıkan simitte hammadde fiyatlarına yüzde 200'ün üzerinde zam geldiğini, son asgari ücret zammı ile birlikte masrafların, girdi fiyatlarının daha da arttığını söyledi ve "Ekmekte şu anda un sübvansiyonu olduğu için ekmek o yüzden 5 TL. Yoksa ekmek de 8 TL. Simit özel bir üründür. Bunun susamı yağı işçiliği daha fazladır. Simit unlu mamuller her zaman özel ürün olduğu için KDV’si yüksek olduğu için maalesef şu an 7 TL’ye dahi hiçbir esnafın para kazanmadığını söyleyebilirim. Ankara’da ocak ayı itibarıyla 7 TL, zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimalle onaylanacak. Ocak ayının 20-25'i gibi simit 7 TL diyebiliriz. Olmazsa bu sefer esnaf kalmayacak. Geçen ay aldığımız odun şu an yüzde 200 zam yemiş durumda. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 300 elektrik ve gaza zam gelmiş. Geçen ekim ayı itibarıyla şu anın arasında sadece yüzde 60 susama zam geldi" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç