Son Dakika: Sıcak Hava Yüzünden 1600 Kişi Öldü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Sıcak Hava Yüzünden 1600 Kişi Öldü

Son dakika haberi: İspanya ve Portekiz'de sıcak havalar can almaya devam ediyor. Gelen son bilgilere göre ölü sayısı 1600'ü geçti.

Dünya 21 Tem 2022 10:04 0
Son Dakika: Sıcak Hava Yüzünden 1600 Kişi Öldü

Son dakika haberi: Avrupa'da sıcak hava ölümleri devam ediyor. Ölümler 1500'ü geride bıraktı.

Avrupa ülkelerinde sıcak hava dalgası devam ediyor. Gelen son verilere göre İspanya ile Portekiz'de ölüm sayıları korkunç seviyelere kadar ulaştı. Özellikle Portekiz'de yaşanan ölüm artışlarında yetkililer, sıcak havaları suçladı. 

Portekiz Sağlık Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında 7 ile 18 Temmuz arasında sıcak havalar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1065'e kadar çıktı. 

Yapılan açıklamanın devamında, yüksek sıcakların devam etmesi nedeniyle yeni ölümlerin de muhtemel olduğu , vatandaşların dikkatli , tedbirli olması gerektiğine yer verildi. 

Portekiz Deniz ve Atmosfer Enstitüsü (IPMA) tarafından yayımlanan verilere baktığımızda da , yangın uyarıları yapıldığı görüldü. Yayınlanan son bültende ülkede sıcaklığın yangın riski yüksek seviyede seyrettiğine yer verildi.

Birçok bölgede sıcaklıklar 40 derecenin üzerine kadar çıkarken ülke topraklarının yüzde 80'inde kuraklık yaşandığı , halihazırda devam eden 13 yangın yüzünden yerleşim yerlerinin tehdit altında olduğuna yer verildi.

İSPANYA'DA 500 ÖLÜ

İspanya'dan gelen son dakika bilgilerine göre 10 gündür sıcak hava dalgası nedeniyle 500 kişinin hayatını kaybettiğine yer verildi.

İspanya ve Portekiz'de yaşanan sıcak hava dalgası nedeniyle toplam ölüm sayısı 1600'lere kadar geldi. İngiltere başta olmak üzere diğer ülkelerde de sıcak havba dalgası etkisini sürdürüyor.

TÜRKİYE'DE OLACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de böyle bir riskin olmadığı öğrenildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç