Son Dakika: Putin Rusya'da Kısmi Seferberlik İlan Etti (Kısmi Seferberlik Nedir?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Putin Rusya'da Kısmi Seferberlik İlan Etti (Kısmi Seferberlik Nedir?)

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'da kısmi seferberlik ilan ettti.

Dünya 21 Eylül 2022 09:58 0
Son Dakika: Putin Rusya'da Kısmi Seferberlik İlan Etti (Kısmi Seferberlik Nedir?)

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Putin'den kısmi seferberlik adımı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir son dakika açıklaması yaptı ve devam eden Ukrayna Savaşı nedeniyle kısmi askeri seferberlik ilan ettiğini dünya kamuoyuna duyurdu. Putin yaptığı son dakika açıklamasında, batının Rusya'yı bitirmek istediğini söyleyerek, "Batı, Rusya- Ukrayna arasında barış istemiyor. Ülkemizi yok etmeye çalışıyor. Bizim asıl hedefimiz Donbas'ın özgürleştirilmesi."

PUTİN DAHA GEÇEN GÜN SAVAŞI BİTİRMEK İSTİYORUM DEMİŞTİ

Geçen gün Şangay Beşlisi toplantısından sonra konuşan Putin, savaşı bitirmek istediğini söyleyen Putin, 'Biz savaşı bitirmek istiyoruz ama Kiev savaşı sürdürmek istiyor' demişti.

KISMİ SEFERBERLİK NEDİR?

Savaşı gerektirecek bir durumun baş göstermesi, ayaklanma olması, vatan veya cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın veya ülkenin ve milletin bölünmezliğini işten ve dıştan tehlikeye düşüren davranışların ortaya çıkması hallerinde, Cumhurbaşkanı genel veya kısmî seferberlik ilânına karar verir.

Burada Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildi. İhtiyaç olması durumunda asker olmayanların da askere alınabileceği bildiriliyor.

KISMİ SEFERBERLİK DETAYLARI BELLİ OLDU: 250 BİN RUS ASKERE ALINACAK

Rusya Savunma Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında nüfusun 250 bininin askere alınacağını söyledi. Rusya Savunma Bakanı yaptığı açıklamada, "Büyük kaynaklarımız, 25 milyon insanımız var. Kısmi seferberlik 25 milyon insanımızın yüzde 1'ini etkileyecek. Göreve çağrılacaklar eğitimden geçirildikten sonra görev yerlerine sevk edilecekler." ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç