Son Dakika: Otellerde Ucuza Tatil Fırsatları Arayanlar İçin Tarih Verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Otellerde Ucuza Tatil Fırsatları Arayanlar İçin Tarih Verildi

Otellerde ucuza tatil fırsatı kollayan vatandaşlar beklemeye devam edecek.

Yaşam 6 Ağu 2022 18:49 0
Son Dakika: Otellerde Ucuza Tatil Fırsatları Arayanlar İçin Tarih Verildi

Son dakika: Otellerde Tatil fırsatları bekleyenler biraz daha bekleyecek.

Turizmde dünyanın en önemli yerlerinden biri olan Antalya'da son dönemlerde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Yeni bir açıklama geldi ve Otellerde Ağustos ayı rezervasyonlarının tamamen dolduğuna yer verildi. Eylül ayının ortalarına kadar doluluğun devam ettiği açıklanırken yer bulmanın şimdi oldukça zor olduğu öğrenildi. 

Son 7 ayda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 97'lik bir yabancı turist artışı olduğu açıklandı. Toplam yabancı turist sayısı 6 milyon 711 bin seviyesinde oldu. 

Perşembe günü verileri eklendiğinde de toplam yabancı ziyaretçi sayısı 7 milyon 12 bin civarına kadar çıktı. KEntte bir araştırma yapan tur operatörü sahibi Recep Yavuz isimli turizmci, Antalya'da günlük girişlerin 90 binlere kadar çıktığına yer verildi. En çok turist ise Avrupa'dan , Rusya'dan , Orta Doğu'dan ve İskandinav pazarlarından geldiği açıklanırken Deluxe otellerin bile Eylül ayının sonuna kadar kontenjan veremediği bildirildi.

Bölgede taleplerin karşılık bulamaması , yer kalmaması nedeniyle vatandaşlar, Ege bölgesine doğru yönelmeye başladı. Yavuz yaptığı açıklamada, “Antalya otelleri, şu anda 2019 sayılarında ilerleyen yoğunlukla karşı karşıya. Antalya'da Kundu, Lara, Belek, Side ilk dolan bölgeler. Sonrasında Alanya, Kemer ve Ege'ye doğru dağılım oluyor. Ege'nin durumunu da Antalya'daki otellerin doluluğu belirliyor" ifadelerini kullandı.

BU SENE BİR İLK

Bu sene pazar çeşitliliğinin çok farklı çok fazla olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Yavuz, “Özellikle Avrupa'daki tatillerin başlamasıyla Almanya başı çekiyor, ama İngiltere, Polonya, Romanya gibi ülkeler, son iki aya ciddi anlamda katkı sağladı. Rusya'dan girişler de 1 milyonu geçti, 2 milyona doğru gidiyor. 40-50 ülkeden yoğun gelişler var, pazarımız çok çeşitlendi. Yani pazar ülkelerden birinin olmaması, Antalya'nın kaderini çok etkileyecek gibi gözükmüyor. Hep konuşulan pazar çeşitliliğini artırma olayı bu sene çok net bir şekilde yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

OTELLERDE TATİL FIRSATLARI BEKLEYENLER, O TARİHİ BEKLEYECEK

Bir otelin müdürü olan İsmail Çağlar, otellerde doluluk oranının arttığını söyledi ve “Fakat pazarlarda farklılıklar yaşandı, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı bu bölgelerden çok fazla misafir beklemiyorduk, uçuşlarla alakalı sıkıntılar vardı. Bunlar çözüldü ve Rus misafirler gelmeye başladı. Fakat bu sebepten dolayı farklı pazarlara da yönelmek zorunda kaldık. İsrail, Orta Doğu gibi alternatif pazarlara yöneldik. Oralardan da ciddi akışlar oldu. Şu an eylül ortasına kadar otellerimiz tamamen dolu, çok ufak boşluklarımız var. Pazarlama çalışmalarımız da tamamen eylülün son yarısından sonrasını kapsıyor" ifadelerini kullandı. 

Çağlar açıklamasında oda eksikliği yaşandığını söyleyerek, “Odalarımızı Ruslara veremedik, onun yerine alternatif pazarlara verdik. Bu önümüzdeki 1 ay daha devam edecek. Eylül sonu gibi tekrar gözden geçireceğiz. Ama doluluklar maşallah diyelim, çok iyi gidiyor. Avrupa pazarı pandemi sürecinde iki yıl çok gelemedi, bu sene beklediğimiz kadar geldi. İngiltere pazarı canlandı. Ama çok enteresan bir yıl yaşıyoruz. Normalde otellerin önceki yıllarda pazarları İngiltere, Almanya, Rusya iken bu sene hemen her pazardan eşit derecede, eşit oda sayılarında misafir konaklatıyoruz" dedi. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç