Son Dakika: Marketlerde Beklenen İndirim Haberleri Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Marketlerde Beklenen İndirim Haberleri Geldi

Marketlerden beklenen indirim haberleri gelmeye başladı. Dijital kontrol sistemi söylentileri sonrası gelen indirimler için son bilgiler yazımızda.

Son Dakika 15 Nisan 2022 22:18 5
Son Dakika: Marketlerde Beklenen İndirim Haberleri Geldi

Hep zam haberi yapacak değiliz ya biraz da indirim haberi yapalım. Marketlerde fiyat takibi için dijital sistemin geleceği söylentileri sonrası fiyatlar düşmeye başladı.


Bugün önemli bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, marketlerde ürün fiyatlarının takibinin kurulacak dijital bir sistem üzerinden takip edilmesi haberinin ürünlerin fiyatına ciddi oranda indirimle karşılandığını söyledi.


Haber Global canlı yayınına katılan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, marketlerdeki ürünlerin fiyatlarını anlık olarak takip etmek için kurulması planlanan yeni sistem ile ilgili yerinde tespitlerde bulundu ve önemli bilgiler aktardı. Ağaoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, söz konusu sistemin söylentisinin bile yettiğini, marketlerde ürünlerin fiyatlarının düşmeye başladığını söyledi.


ARADA BİR ŞEYLER OLUYOR

Devam eden çalışmalarda , yeni sistem ile artık ürün fiyatlarının dijital ortamda anlık olarak takip edileceğini, bu sistemi uzun süredir önerdiklerini, uzun süreden sonra önerilerinin kabul edildiğini söyleyen Ağaoğlu, "İlhamı da bize veren şuydu. Sağlık Bakanlığı, aşı oldum, reçete aldım mesaj gelmiş. Demek ki kurulabiliyor. Biz, neden bu kadar pahalı ürün alıyoruz, perde arkasında ne var diye düşündük. Arada bir şeyler oluyor. Onu görmek lazım. Biz mi görürüz, devlet mi görür. Bunun için Dijital Takip Sistemi'ni düşündük." dedi.


SİSTEM NASIL OLACAK?

Söz konusu sistemin işleyişi hakkında da açıklamada bulunan Ağaoğlu, "Üretim yapan her işletme kayıt tutmak zorunda. Stok, kayıt, satış. Benzer durum, 81 ilde Tarım Bakanlığımızın teşkilatı var, kayıt altına girecek. Bu rakamlar, ürünlerden ötürü, diyelim patates sıkıntısı var. Kim 20 bin ton patates aldı, stoklarda duruyor mu? Duruyorsa fiyat artışından bu suçtur. 6 aydan 2 yıla kadar cezası vardır. Hepsi gözükecek. Tarladan ben aldım, ben bir yere verdim, o bir başka yere verdi, hepsi gözükecek. Devlet bu malı takip edecek." ifadelerini kullandı.


FİYATLAR CİDDİ ORANDA DÜŞTÜ

Ağaoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, "Söylentisi geldi, kıl biber 70 liraydı, 45 liraya düştü. Patlıcan 35 liraydı, 18 liraya düştü, taze fasulye 50 liraydı, 35 liraya düşmüş. İki günde mevsim değişmedi, üretim artmadı. Kabak 10 liraya düşmüş, çok yukarıdaydı çünkü. Dolmalık biber 50 liraydı, şu anda 35 lira görüyorum." diyerek marketlerdeki son durumu aktardı.


Siz marketlerde bugün indirime rastladınız mı? Aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.


Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hayır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
....
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sanki düşen fiyatlar çok ucuzmuş gibi bir ay içersinde fahiş bi şekilde çıkarıldı fiyatlar çünkü neden indirilen tutara şükretmemiz için aaaa ne kadar da indirim yaptınız ne güzel yarsına inmiş fiyatlar denilecek ama ürünlerin 5 katına çıktığı unutulacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kayseri'de ki marketlerde ben hiç raslamadım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kayseri'de ki marketlerde ben hiç raslamadım