Son Dakika: Maaşlara 1450 TL Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Maaşlara 1450 TL Zam Geliyor

Ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi ve emekli ikramiyesi ile maaşlara gelecek zam oranı da netleşmiş oldu.

Çalışma Hayatı 19 Mayıs 2022 08:55 2
Son Dakika: Maaşlara 1450 TL Zam Geliyor

Memurlar ile emeklilerin maaşlarını arttıracak düzenleme geliyor.

Sabah gazetesi'nden Hazal Ateş bugün kaleme aldığı yazısında memurlar ile emeklilerin maaşlarında yaşanacak ek gösterge artışı, memurların emeklilik ikramiyelerinde yapılacak artışa değindi. Söz konusu haberde 1 milyondan fazla kamu personeli ile milyonlarca emekli için ek göstergeye yansıtma oranı formülü gelecek ve maaşlar ile ikramiyeler artacak. 60 puanlık yansıtma oranı, brüt maaşı 1450 lira seviyesinde arttıracak. 30 yıl çalışan kamu personelinin ikramiye tutarı ise 43 bin 500 liralık artış gösterecek. 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında ek gösterge zammı ile birlikte 60 puanlık yansıtma oranı uygulamasında aylıkların ortalama 1450 lira aratacağını söyledi. 30 yıl çalışan bir memurun da emekli olduğunda alacağı ikramiyenin 43 bin 500 lira artacağı açıklandı. 

Bu konuda çalışmalar tamamlandı. Çalışma Bakanlığı başkanlıkda toplanan komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından bu ya sonu son toplantı yapılacak ve çalışmalar bitirilmiş olacak. Kalan süreç ise düzenlemenin meclise gönderilmesi ve yasalaşması. 

3 MİLYON 175 BİN KİŞİ VAR

Ek gösterge düzenlemesinin kapsamında 3 milyon 175 bin kişi bulunuyor. Bu kamu personellerinin aileleri de eklendiğinde 10 milyona yakın kişinin bu düzenlemeden etkileneceği görülüyor. 4 milyon memur ile 2 milyondan fazla emekli ise düzenlemenin dışında kalıyor. Bazı mesleklerin ek göstergelerindeki dengesizlik de çözülecek. Bu kapsamda:

yöneticiler,

avukatlar,

teknik hizmet,

genel idare sınıfı,

göstergesi olmayan personel

yukarıdaki personeller de dikkate alınacak ve kariyer mesleklere 600 ile 800 arasında puan eklemesi yapılacak. Şube Müdürleri ile Daire Başkanlarının da hiyerarşiye göre göstergeleri artacak. 

EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 25 ZAM

Ek gösterge zammı ile birlikte emeklilerin de maaşları yüzde 25 oranında artacak. 

MAAŞLARA ZAM 1450 LİRAYI BULACAK

Konu ile iglili yapılan açıklamada "Devlet memurunun emekli aylığındaki artış brüt 1450 lirayı bulur. 37 yıllık memurun emekli aylığıma yansıması 53 bin liraya. Ek göstergesi yükseldiği halde emekli maaşı ve ikramiyesi değişmeyenlerle ilgili tazminat yansıtma oranları yükseltilerek bu sağlanabilir." denildi.

Sizce ek gösterge başka hangi mesleklere verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgeri ücretle geçinen ne yapaın vicdansızlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücrete ne var