Temmuz'da Herkesin Maaşına Kapsamlı 3'lü Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Temmuz'da Herkesin Maaşına Kapsamlı 3'lü Zam Geliyor

Son dakika haberi: Temmuz ayında maaşlara kapsamlı zam geleceği açıklandı. İşte maaşlara gelecek 3'lü zammın detayları.

Çalışma Hayatı 15 Mayıs 2022 19:25 5
Temmuz'da Herkesin Maaşına Kapsamlı 3'lü Zam Geliyor

Temmuz'da herkese kapsamlı ve 3'lü zam geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı son açıklamada çalışanlar ile emeklilere Temmuz ayında kapsamlı maaş zammı yapılacağını söyledi. Bakan Bilgin açıklamasında "Sadece enflasyon farkı değil, daha kapsamlı düzenlemelerin hazırlığındayız”  ifadelerini kullandı.

TEMMUZ'DA ENFLASYON FARKI + TİS

Her 6 ayda bir memurlar ile emekliler enflasyon farkı ile toplu sözleşmede belirtilen oran seviyesinde maaş zammı almaktadır. 2022 yılı başında yapılan zamda bir yeni oran daha eklendi ve sosyal refah payı altında 2,5 'luk bir ek maaş zammı yapıldı.

SADECE ENFLASYON FARKI DEĞİL

Bakan Bilgin'in açıklamasındaki detaya baktığımızda memurlar ile emekliler için 3'lü zam seçeneğinin Temmuz ayında da geçerli olacağı görüldü. 3'lü zamda kamu personelleri ile emeklilere enflasyon farkı, TİS ve sosyal refah payı başlıkları altında maaş zamları yapılacak. Peki ilk 4 aylık enflasyona göre ve kalan iki aydaki enflasyonda beklenene göre ne kadar zam gelecek?

Şimdiye kadar açıklanan enflasyona baktığımızda ilk 4 ayda toplamda yüzde 31.71'lik fark oluştuğu görülmektedir. Kalan 2 aylık beklenti rakamlarını da eklediğimizde 6 aylık enflasyon yüzde 38.5 seviyesinde olacak. SSK ve bağ kur emeklileri bu oranda maaş zammı alacak. 

Memur emeklileri ile kamu personelleri ise TİS zammı ile birlikte yüzde 38 oranında maaş zammı alacak. 

Bakan Bilgin ise bu oranın üzerinde bir maaş zammı yapılacağını söyledi. Ocak ayındaki gibi sosyal refah düzenlemesi yapılırsa da yüzde 41 seviyesinde memurlar ile memur emeklilerine zam yapılacak. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA DÜZENLEME

Geçen 1 Mayıs günü normalda emekli maaş düzenlemesi açıklanacaktı. Ancak açıklama gelmedi. Bakan Bilgin ise bu konuda çalışmaların devam ettiğini, önümüzdeki günlerde emeklilerin maaşlarına yapılacak düzenlemenin duyurulacağını söyledi. Beklentiye göre en düşük emekli maaşının 2 bin 500 lira seviyesinden 3 bin ya da 3 bin 500 lira seviyesine çıkarılacak. 

NET RAKAMIN BELLİ OLACAĞI TARİH

Emekli, memur, memur emeklisi ve çalışanlar ile asgari ücretlinin Temmuz maaş zammı 4 Temmuz günü belli olacak. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücret 10000 TL nin altında olmaması memur maaşı ise 17000 TL nin altında olmaması lazım yoksa durum hiç iyi ye gitmez
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çalışan bütün kesime geriye dönük aylık enflasyon oranında fark verilmeli maaşlar eridi sıradan bir durum değil bu o yüzden geriye dönük aylık enflasyon farkı yaraya ilaç gibi gelir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
SGK lılar fazlalık varsa yoksa memur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İşçi emeklisi ölsün herkes kurtulsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Milletin gazını alabilmek için içi boş haber yapıyorsunuz zaten gerçek eflasyon zaten bu memlekette eflasyon yüzde 156 bu iktidar değil yüzde 50 zam yüzde 500 dahi zam verse değil oyumu günahımı verirsem bu saatten sonra rabbim beni cehennemin 7 değil 70 kat dibinde yaksın