Son Dakika: Lise ve Önlisans KPSS İptal Edilecek mi , Ertelenecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Lise ve Önlisans KPSS İptal Edilecek mi , Ertelenecek mi?

Son dakika haberi: Lisans KPSS iptal edildi ve ertelendi. Peki Lise ve ön lisans KPSS ertelenecek mi?

Sınav 4 Ağu 2022 13:41 9
Son Dakika: Lise ve Önlisans KPSS İptal Edilecek mi , Ertelenecek mi?

Ön lisans ve lise KPSS ertelenecek mi?

KPSS lisans oturumlarının iptal edilip ertelenmesinin ardından milyonlarca adayın meraklı araştırmaları başladı. ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Amacımız tüm adaylara gönül huzuru ile katılacakları, sonucundan adaletinden emin olacakları ortam oluşturmaktır. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyu ile paylaşmak ve gereken tedbirleri almak suretiyle ÖSYM'nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde, iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve taksirleri ile bugün itibarıyla ÖSYM'ye Başkan oldum. ÖSYM'nin her yıl yükseköğretim kurumları sınavı başta olmak üzere 50 farklı sınavda 10 milyon adaya hizmet veriyoru. Bu çerçevede pekçok kamu personeli alımında çalışmalar da ÖSYM tarafından yürütülmektedir. KEndi alanında en kapsamlı hizmeti verenm ÖSYM'nin , her türlü tartışmanın dışında tutulması hayati öneme sahiptir."

SINAV 17 EYLÜL'DE

Sınav sürecinin yakında açıklanacağını söyleyen ÖSYM Başkanı 17 Eylül'de sınavların yapılacağını söyledi.

ÖN LİSANS VE LİSE KPSS ERTELENECEK Mİ?

Bu karar sonrası en merak edilen konu ön lisans ve lise KPSS 'nin ertelenip ertelenmeyeceği konusu oldu. Ancak bu iki sınav için ertelenme söz konusu değil. Ön lisans KPSS 2 Ekim'de, Lise KPSS ise 6 Kasım'da yapılacak.

ÖN LİSANS KPSS ERTELENEBİLİR

Ön lisans KPSS 2 Ekim'de yapılacak. Ancak lisans KPSS 4 gün yapılıyor. 17 Eylül'de yapılan ilk oturumun ardından diğer haftalarda alan bilgisi ve ÖABT sınavları yapılacak. Bu nedenle ön lisans KPSS 'nin 9 Ekim'e ertelenme ihtimali var. Ancak bu sadece ihtimal. Bekleyip göreceğiz.

Sizce lise ön lisans KPSS de ertelenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Ön lisans KPSS başvuruları başladı 15 Ağustos'ta bitecek. Lise KPSS ise 1 Eylül'de başvuru başlayacak. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabiki ertelenmeli bu belirsizlik hel stres hep zaman kaybı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle hayır ertelenmesin onlisans
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet ertelenmi hatta sorular tekrar yazılmalı onların da çalınmış olma ihtimali var bu göz ardı edilmemeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sınav ertelenmesi önemli değil. Bu sene 35 yaşını dolduracak olanlar var. Son şansı onlar ne olacak. Devlette nerdeyse 35 yaş sınırı var.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Önlisans sınavı ertelenmeli