Son Dakika: Kredi Muslukları Açılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kredi Muslukları Açılıyor

Son dakika haberi: Kredi muslukları açıldı. Esnafa gelen krediden sonra şirketlere , daha sonra ise vatandaşlara kredi verilecek.

Kredi 14 Kasım 2022 08:31 0
Son Dakika: Kredi Muslukları Açılıyor

Kredi muslukları açılıyor. Önce esnafa, sonra şirketlere , sonra vatandaşlara.

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte kredi muslukları açılmaya devam ediyor. Geçen haftalarda esnaflar için 100 milyar liralık bir kredi paketi duyurulmuş ve başvurular alınmaya başlanmıştı. Düşük faizli krediden sonra bir açıklama daha geldi.

Yeni açıklamada bir KGF paketinin yolda olduğu ve söz konusu paket ile birlikte büyük şirketlere 70 milyar liralık ucuz kredi verileceği öğrenildi. Geçen gün açıklama yapan Bakan Nebati, kredi paketi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Bu konuda son açıklama Şenol Babuşçu'dan geldi. ZiraatBankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu yaptığı son dakika açıklamasında kredi musluklarının seçim öncesi açılmaya başladığını, her  kesimi kapsayan kredi paketlerinin açıklanacağını söyledi. 

Babuşçu yaptığı açıklamada, "Esnaf ve Sanatkara bu ay açıklanan 100 milyar TL kredi destek paketinden sonra, ticari işletmeler için hazırlanan 70 milyar TL. Kredi Garanti Fonu(KGF) destek paketi geliyor. KGF destek paketi en geç Aralık ayı sonuna kadar başlayacak. Seçim yaklaştıkça kredi muslukları açılıyor" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA NE ZAMAN GELECEK?

Vatandaşlar için de kredi faiz indiriminin Aralık ayında gelcek KGF'den sonra geleceği, yeni yılla birlikte vatandaşlar için ucuza kredi başvurularının başlayacağı öğrenildi. Söz konusu kredinin 6 ay geri ödemesiz şekilde olacağı öğrenildi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç