Son Dakika: Konut Fiyatlarında KDV İndirimi Detayı Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Konut Fiyatlarında KDV İndirimi Detayı Belli Oldu

Konut fiyatlarındaki KDV indiriminin detayları belli oldu. Konu ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanından gelmiş ve yeni bir hesaplama metoduna geçildiği bildirilmişti. İşte detaylar.

Emlak 29 Mart 2022 10:06 0
Son Dakika: Konut Fiyatlarında KDV İndirimi Detayı Belli Oldu

Konut ve inşaat sektöründe KDV değişiminin detayları belli oldu.


Önceki gün Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı yapıldı ve kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti ve bazı alanlarda yapılan KDV düzenlemesi hakkında iyi haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapmasının ardından Katma Değer Vergisi oranlarında yapılan değişikliğin detayları da belli olmaya başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre konut tesliminde KDV oranı, konutun büyükşehirde olup olmadığına , arsanın metrekare değerlerine bakılmadan aynı şartlarda KDV'ye tabi tutulacak ve sadeleştirme bunun üzerinden yapılacak.


KONUTTA KDV DÜŞTÜ


Konut alımı satımında 150 metrekare net alanı olan evlerde KDV yüzde 8 olarak uygulanıyor. 150 metrekarenin üzerindeki evlerde ise yüzde 18 olarak kullanılıyordu. Yani ev 151 metrekare ise KDV yüzde 18 olarak uygulanıyordu. Artık yeni sistemde ev 151 metrekare ise 150 metrekarelik kısmı yüzde 8 , kalan 1 metrekarelik kısmı yüzde 18'lik KDV'den hesaplanacak ve vatandaşların cebinden daha az para çıkacak.


Bunun yanı sıra Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak dönüşüm projelerinde konutların net alanı 150 metrekareye kadar KDV yüzde 1, 150 metrekareyi aşan kısımda ise yüzde 18 olarak hesaplanacak ve bu oranda KDV alınacak.


İnşaat sektöründe de KDV indirimi geldi ve finansman yükünün azaltılması için arsa ve arazi teslimlerindeki KDV oranı da yüzde 8'e çekildi. Daha önce yüzde 18'di.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç