Son Dakika Karar Açıklandı: AK Parti'den Belediye Şirket İşçilerine Kadro Açıklaması Geldi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Karar Açıklandı: AK Parti'den Belediye Şirket İşçilerine Kadro Açıklaması Geldi 2022

Son dakika haberi: AK Parti'nin belediye şirket işçilerine kadro ile ilgili son açıklaması geldi. İşte belediye şirket işçilerine ilişkin son gelişme.

Çalışma Hayatı 27 Kasım 2022 20:07 20
Son Dakika Karar Açıklandı: AK Parti'den Belediye Şirket İşçilerine Kadro Açıklaması Geldi 2022

Son dakika: AK Parti'den belediye şirket işçileri ile ilgili açıklama.

TBMM 'de geçen günlerde geçen konuşma bugün ortaya çıktı. AK Parti'den belediye şirket işçilerine kadro ile ilgili açıklama gelmiş ve bu konuda çalışma olup olmadığı konusuna açıklık getirilmiş. Açıklamayı finans7.com olarak bu yazımızda aktarıyoruz.

MECLİSTE AÇIKLAMA

Türkie Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda sözleşmeli personellere , taşeron işçilere kadro talepleri gündeme geldiğinde belediye şirket işçilerine de kadro talebi gündeme geldi. Meclis tutanaklarına yansıyan konuşma şu şekilde cereyan etti:

YUSUF ZİYA YILMAZ (Devamla) – Bu taşeron personel kullanım hadisesi, kullanma gereği yani belediyelerin birtakım hizmetleri ihale etme mecburiyeti yeni bir iş kolunu yani taşeron belediye çalışanları gibi bir iş kolunu ortaya koyunca bu iş giderek zorlaşmaya başladı. 2017 yılında -ondan önce olduğu gibi- AK PARTİ’miz o tarihte, Resmî Gazete'de de yayımlanan 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle belediyelerin kurmuş oldukları şirketlere bu taşeronlarda çalışan işçilerin geçişine imkân sağladı. Bu düzenlemeyle birlikte, işçilerin çalışma hayatlarının güvence altına alınması ve oluşan mağduriyetlerin giderilmesi amaçlandı. 1 Nisan 2018’de başlayan geçiş sürecinde çalışanlara ne ücretlerinde ne de sosyal hakları açısından bir mağduriyet yaşatmamak üzere birçok çaba gösterildi.

Saygıdeğer milletvekilleri, zaten amaç, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesiydi.

Belediyelerde çalışan kadrolu işçiler 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında hizmet verirken şirketlerin personeli de aynı kanunlar kapsamına dâhil oldular. İki yıllık yasal sürecin tamamlanmasını müteakiben bu işçilerimiz de kadrolu işçiler gibi sendika üyesi olup toplu sözleşme imzaladılar.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Yalnız, özlük hakları taşerondan geçtiği gibi kaldı Sayın Başkan. Ücret konusunda özlük hakları aynı kaldı.

YUSUF ZİYA YILMAZ (Devamla) – Efendim, sözümü burada toparlamak istiyorum.

Saygıdeğer milletvekilleri, ilerleyen süreç içerisinde belediyelerdeki bu taşeron işçiler belediye şirketlerinin personeli hâline geldiler ve sorun çözüldü, AK PARTİ bu sorunu çözdü.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Ayrımsız olarak tüm taşerona kadro verilmeli, insanlar bekliyor.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Sayın Başkan, herkes bekliyor. Belediye taşeronları ne olacak, belediye taşeronları?

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Kadro bir haktır.

YUSUF ZİYA YILMAZ (Devamla) – Önümüzdeki süreç içerisinde olabilecek yeni problemleri de yine AK PARTİ çözecek. AK PARTİ çalışma hayatındaki huzuru, ahengi, insanımızın refahını her siyasi hareketten daha da fazla öncelikli hâle getirmiştir. Bunun böyle bilinmesini arzu ediyorum."

"SORUN ÇÖZÜLDÜ"

AK Partili Yılmaz açıklamasında sorunun çözüldüğünü söyledi. Peki sizce sorun çözüldü mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Belediye şirket işçilerine kadro haberleri için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (20)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediyede iktisadi teşebbüsler limited şirket normal düz işçi hiç bir hak yok asgari ücret ile çalış aç tokluğuna ALLAH izniyle bize kadro verecek insanlar iktidara geliyor güle güle
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Böyle bir rezalet yok . Söylediğiniz acaba kendiniz inanıyormusunuz. Bakın siz khk'lı belediye şirket işçilerine kadro vermediniz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Böyle bir rezalet yok . Söylediğiniz acaba kendiniz inanıyormusunuz. Bakın siz khk'lı belediye şirket işçilerine kadro vermediniz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ayıptır khk'lı belediye şirket işçilerine kadro verilmedi. Yeterin artık haklarımızı bize geri verin. İşe iademizi istiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizlere kadro verdiğinizi lütfen bir daha zijretmeyin kadro vermiş olsaydınız biz khk'lı belediyeden çıkarılan işçiler işimizde olucak tık haksızca hukuksuzca işten çıkartıldık işe iade davamızı kazandığımız halde işe alınmadık siz buna kadro mu diyorsunuz Hakkımızı bizlere geri verin