Son Dakika: Gram Altın Fiyatı Çakıldı (Altın Niye Neden Düşüyor İşte Yorumları Tahminleri)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Gram Altın Fiyatı Çakıldı (Altın Niye Neden Düşüyor İşte Yorumları Tahminleri)

Son dakika haberi: Gram altın ile ons altın fiyatlarında sert düşüş meydana geldi. İşte düşme nedeni ve altın fiyatlarında son durum.

Altın 2 Mayıs 2022 17:08 0
Son Dakika: Gram Altın Fiyatı Çakıldı (Altın Niye Neden Düşüyor İşte Yorumları Tahminleri)

Son dakika haberi : Gram alltın çakıldı.

Piyasalar Türkiye'de kapalı ama yurt dışında işlemler devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre altın fiyatlarında sert düşüşler meydana geldi. Altının ons fiyatında sert düşüş görülürken gram altında da ons fiyatına paralel olarak sert düşüş görüldü. Gelen son rakamlara göre gram altın fiyatı gece saatlerinden bu yana 21 liradan fazla değer kaybetti ve kritik 900 liranın çok altına geriledi. 

 

FED KARARI ALTINI DÜŞÜRDÜ

Amerikan Merkez Bankası Fed, 4 Mayıs günü saat 21.00 'da faiz kararını kamuyouna açıklayacak. Merakla beklenen faiz kararı için 50 ya da 75 baz puan faiz artışı bekleniyor. Faiz artışı beklenirken faizin artış ihtimali altın fiyatları üzerinde ciddi baskılara neden oldu. 

 

ONS FİYATI SERT DÜŞTÜ

Altının ons fiyatında sert düşüş görüldü. Gelen son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı 1897 dolar seviyesinden 1858 dolar seviyesine kadar geriledi. Ons fiyatında yaşanan düşüşün grafiği şu şekilde:

GRAM ALTIN ÇAKILDI

Gelen son verilere göre gram altında da sert düşüş meydana geldi. Sabah saatlerinde 909 lira seviyesine kadar seyreden gram altın bugün sert düştü ve 888 TL seviyesiine kadar geriledi. Gram altında yaşanan düşüşün grafiği şu şekilde:

 

ALTIN YORUMLARI

Altın fiyatlarının 900 lira civarında seyrederken açıklama yapan İslam Memiş, altın fiyatlarının Mayıs ayından sonra yükseleceğini syledi. Altının son bir defa daha alım fırsatı vereceğini söyleyen Memiş, Haziran ve Temmuz aylarında rekor bekleniyor. 

Temmuz ayında altının pik yapacağını söyleyen Memiş, 'BDDK bankaların fx işlemlerini durdurdu. Bu günlük al-sat ile kazanç sağlayanların önünü geçti. Bu durum günlük alım satım ile kazanmak isteyen yatırımcının merdiven altı ve lisansız şirketlere yönelmesine neden olabilir. Lisanssız kaldıraç işlemi yapan şirketlere yönelmeyin. Buradan işlem yaparsanız bir sabah paranızın buhar olduğunu görebilirsiniz. BDDK internet sitesinden lisans sahibi olan şirketlere bakabilirsiniz. Bu şirketlerden alım satım yapabilirsiniz.'' dedi.

 

İslam Memiş yaptığı açıklamada Temmuz ayında yükselişin artacağını söyledi. 

 

Dolar kuru ise yükselişini sürdürüyor. 1 dolar şu sıralar 14.90 TL 'ye kadar geldi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç