Son Dakika: Fed'in Faiz Artırımı ve Faiz İndirimi Beklentileri Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Fed'in Faiz Artırımı ve Faiz İndirimi Beklentileri Açıklandı

Fed'in faiz artırımı ve indirimleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte beklentiler.

Dünya 2 Ağu 2022 22:09 0
Son Dakika: Fed'in Faiz Artırımı ve Faiz İndirimi Beklentileri Açıklandı

Fed'den yeni faiz artırımı mesajı geldi. 

Temmuz ayında faizleri 75 baz puan artırarak beklentiye göre faiz artırımı yapan Fed, Eylül ayı toplantısı hakkında son dakika açıklaması geldi. Chicago Fed Başkanı Charles Evans'tan gelen son dakika açıklamasında Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın enflasyonun düşmemesi durumunda politika faizini 50 baz puan daha artırabileceği ve hatta 75 baz puanlık bir faiz artırımının bile söz konusu olabileceği bildirildi. 

Chicago Fed Başkanı Charles Evans bugün basın mensu0plarına yaptığı açıklamada , Amerika Merkez Bankası'nın , önümüzdeki günlerde açıklanacak enflasyon rakamlarına göre rotasını çizeceği, enflasyonun yine beklenenden yüksek gelmesi durumunda faiz rotasını daha da yukarı döndürebileceği, faiz artırımlarına hız kesmeden devam edeceği bildirildi. 

Evans konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Enflasyonda gerçekten işlerin düzeldiği düşünüldüğünde 50 baz puan makul bir değerlendirme olacaktır, ancak 75 puan da iyi olabilir. Daha fazlasının isteneceğinden şüpheliyim." ifadelerini kullandı.

50 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIRIMI

Enflasyon rakamlarının düşmeye başlaması ile birlikte Fed’in iki ay içinde 50 baz puanlık bir hamle yapacağı Evans, Merkez Bankası’nın daha sonra önümüzdeki yılın ilk aylarında bir dizi 25 baz puanlık faiz artışı ile yola devam edebileceğini, faiz artırımlarının devam edeceğini söyledi.

FAİZ İNDİRİMİ 1 SENE SONRA

Bank Of America tarafından yapılan açıklamada Fed'in 2023 Eylül ayından itibaren faiz indirimi yapacağını söyledi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç