Son Dakika: Euro Hızlı Düşüşe Geçti: Neden Düşüyor 21 Eylül 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Euro Hızlı Düşüşe Geçti: Neden Düşüyor 21 Eylül 2022

Euro kuru sert şekilde düşmeye başladı. Geceden başlayan düşüş sürerken bunun nedeni ve yorumları araştırılıyor.

Döviz 21 Eylül 2022 11:47 0
Son Dakika: Euro Hızlı Düşüşe Geçti: Neden Düşüyor 21 Eylül 2022

Son Dakika Haberi: Euro kuru sert düştü.

Euro kurunda hızlı şekilde düşüş devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre Euro , 25 kuruştan fazla değer kaybetti. Bu değer kaybı sonrası en merak edilen konu Euro kurunun neden düştüğü konusu oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda Euro kurunun neden düştüğü konusuna değindik.

1 EURO KAÇ TL?

Euro kurunda yaşanan sert düşüş gece başladı. Gece 18.42 TL'ye kadar çıkan Euro, bu saatten sorna düşmeye başladı. Avrupa borsalarında işleme başlanmasının ardındna Euro kuru 18.15 TL 'ye kadar geriledi. İşte Euro kurunda yaşanan düşüşün grafiği:

DOLAR KAÇ TL?

Dolar kurunda ise yön yukarı. Son verilere göre 1 dolar şu sıralar 18 lira 31 kuruş seviyesinde seyrediyor. 

Parite yeniden 1'in altını gördü. Şu sıralar 0.9908 seviyesinde seyrediyor.

NEDEN DÜŞÜYOR? İŞTE NEDENLERİ

Euro kurunda geçen haftalarda yükseliş , AMB'nin faiz artırımı ile başlamış ve kısa sürede hızlı bir yüksleiş görülmüştü. 18.60 TL'ye kadar çıkan euro kuru, daha sonra Amerika'dan yükske enflasyon rakamları gelmesi ve faiz artırımının daha fazla olacağı beklentisi ile düşmeye başladı. Bugün FEd , beklenen faiz kararını kamuoyuna açıklayacak. Açıklanacak faiz öncesi dolar dışında hemen hemen tüm yatırım araçları ekside. Fed'in şahin duruş sergileyeceği beklentisi Euro kurunda gerilemeye neden oldu. 

Avrupa Merkez Bankası'ndan art arda gelen faiz artırımı olacak, daha fazla faiz artırımı yapacağız açıklamaları da artık Euro kuruna enerji vermior.

FED KARARI SAAT 21.00'DA

Tüm piyasaların beklediği kritik faiz kararı bugün TSİ 21.00'da açıklanacak. Faiz kararı açıklanınca finans7.com'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç