Son dakika: Dolar'ın 24 TL olacağı tarihi açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Dolar'ın 24 TL olacağı tarihi açıkladı

Son dakika haberi: İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında doların 24 lira olacağı tarihi verdi. İşte dolar tahmini.

Döviz 1 Mart 2023 16:20 2
Son dakika: Dolar'ın 24 TL olacağı tarihi açıkladı

Net tarih vererek açıkladı: Dolar 24-25 TL olacak.

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu ve dolar tahminini verdi. Gram altında sene ortasında rekor seviyelerin görüleceğini söyleyen Memiş, seçim ekonomisine girilmesi ile birlikte EYT düzenlemesinin geldiğini, diğer düzenlemelerin de yolda olduğunu söyledi.

Altın fiyatının değerinin altında olduğunu, bedava olduğunu söyleyen İslam Memiş, Haziran ayından sonra ciddi yükselişler beklediğini söyledi. Ons altın fiyatında 2 bin dolar seviyesinin kırılması ile birlikte 2300 dolarlara kadar yükselişin beklendiğini söyleyen Memiş, 2023 yılında altın fiyatlarında artık 2 bin dolar üzerininin konuşulacağını söyledi. Gram altında da Hazirna ayında 1550 TL'lik beklenti olduğu açıklandı. İçeride doların bastırılması ile birlikte gram altının ucuz kaldığını söyleyen Memiş, dolardaki baskılamanın kalkmasındna sonra ciddi yükseliş olacağını söyledi.

Dolar kurunun ne kadar olacağı konusuna değinen İslam Memiş, seçim sürecinde olunması nedeniyle dolarda baskılama olduğunu, seçimden sonra bunun kalkacağını söyledi ve "Gram altın ucuz değiil bedava. Bu iddiam yıllık getiriye dayalı. Dolar tarafındaki baskılanmanın çok süreceğini tahmin etmiyorum. Özellikle Haziran'dan sonra 24-25 bandına kadar yükseliş olabilir. Biraz zor tutuluyor" ifadelerini kullandı ve doların kısa sürede 24 liraya kadar geleceğini söyledi.

DOLAR ŞİMDİ NE KADAR?

Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 18.88 TL seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Söylediklerinin birkere tuttuğunun görmedim
Ziyaretçi 13 Ay Önce
heh tamam demekki dolar dusecek yarin ne dese hep tersi cikiyor 10 dediginin yarisi diger yarisinin tersi hangi ihtimal olursa ben demistimtim diyor sanki millet o kadarini bilmiyor