Son dakika: Mart 2023 gram altın fiyatları tahminleri geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Mart 2023 gram altın fiyatları tahminleri geldi

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında rekor tahmin geldi. Hatice Kolçak ve İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında tahminini paylaştı ve rekor gelecek tarihi verdi.

Altın 1 Mart 2023 16:48 0

Son dakika: Mart ayı altın tahmini yayınlandı.

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak ile Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. İki uzman isim yaptığı açıklamada altın fiyatları tahminini paylaştı.

HATİCE KOLÇAK'TAN AÇIKLAMA

Kolçak yaptığı açıklamada altın fiyatlarında beklentilerini paylaştı ve altına etki edecek verilere değindi.

Youtube hesabı üzerinden yaptığı yayında altın fiyatlarını değerlendiren Kolçak, gelecek hafta Amerika'dan gelecek tarım dışı istihdam verileri ile daha sonra gelecek enflasyon rakamlarına dikkatleri çekti. Kolçak, beklenti üzerinde tarım dışı istihdam, enflasyon gelmesi durumunda satış olabileceğini söyledi. İşte altın fiyatları hakkında gelen değerlendirme:

"Ons altın 1832 dolara geldi. Peki ne oldu. Burada aşağıda 1806'lardan bir destek aldı. 1806'nın altına inmedik. 1806 ve 1808'den destek aldı. Bugün piyasadan ayrışmasının sebebi Çin. PMI verileri geldi. Çin açıldı. Dolayısıyla artık 0 Covid vakasının kalkmasıi tam açılmaya girmesi ile birlikte açılma ekonomik göstergelere olumlu yansıdı. Burada bir açılma var. Belli ki üretim devam ediyor. Ekonomik göstergeler iyi. Böyle olunca moral oldu. Asya borsaları da olumlu tepki verdi. Altın da buradan 1832 dolara geldi. Bugün sabah saatlerinden itibaren yükseliş yapmasının sebebi bu. Bunun devamında bizim burada şunları izlememiz lazım. Bu hafta Amerika'dan gelecek PMI verileri var. Etkisi az ama özellikle gelecek hafta tarım dışı istihdam ile enflasyon verilerinde asıl oynamayı göreceğiz. Benim için ons altını şurada 1845 doların üzerinde kapanıuşlar yapmadığı sürece riskleri yüksek görüyorum. Kısa vade için uzun vade için değil. Günlük, haftalık ve 1-2 aylık için söylüyorum. Uzun vadeciler, toplayanlar için zaten sıkıntı yok. Her düşen alım fırsat, en az 1, 1,5 yıl için alım yapanlar için. Özellikle tarım dışı istihdam ile birlikte takip edeceğimiz seviyeler, yukarı kırarsa 1845 dolar ve üstü olumlu. Ama kötü veri gelirse 1804 dolar önemli seviye görülüyor. Ama Mart ayında ABD enflasyonu ile kötü veriler gelirse o zaman biraz daha aşağı gitme ihtimali var.

Amerika borsalarına baktığımızda şu anda S&P ortalamanın altında gidiyor. O da riskli yerlerde. Rahatlamak için 1845 dolar üzerinin görülmesi lazım"

İSLAM MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA

İslam Memiş ise yaptığı son dakika açıklamasında, "Seçim ekonomi modeline geçildi. Teşvikler, yapılandırmalar, EYT geldi. Tam bu esnada beklenmedik depremle karşılaştık. Sanayi tarafında tarım tarafında biraz gecikme olacak. Oradaki çiftçilerin traktörleri bile enkaz altında"

"Gram altın ucuz değiil bedava. Bu iddiam yıllık getiriye dayalı. Dolar tarafındaki baskılanmanın çok süreceğini tahmin etmiyorum. Özellikle Haziran'dan sonra 24-25 bandına kadar yükseliş olabilir. Biraz zor tutuluyor"

NE ZAMAN 1550 TL OLACAK?

Yine bugün bir arkadaşım banka altın fiyatlarını attı. Ekranlar maalesef banka aralığı ile değil. Buna bakmak lazım. Serbest piyasada altın her ne kadar 1135 TL olsa da bankalar 1140 TL'den satıyor. Gram altın orta ve uzun vadede ucuz kalmaya devam ediyor. 1450 TL beklentimiz vardı. 1550 TL bekliyoruz artık"

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 1 MART 2023

Geçen haftadan bu yana düşüşte olan altın fiyatlarında bugün yükseliş görüldü. Dün 1097 TL'ye kadar gerileyen gram altın, şimdi 1116 TL'ye kadar çıktı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altın fiyatları şu şekilde:

ALTIN/ONS FİYATI NE KADAR?
1.832,19

ALTIN/GR SPOT FİYATI NE KADAR?
1.115,20

CUMHURİYET ALTINI FİYATI NE KADAR?
7.271

ZİYNET ALTINI FİYATI NE KADAR?
7.271,10

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?
1.134,12

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?
1.823,35

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?
3.646,70

ATA ALTIN FİYATI NE KADAR?
7.656,79

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI NE KADAR?
749,18

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI NE KADAR?
1.092,41

GREMSE ALTIN FİYATI NE KADAR?
18.536,00

ALTIN/ONS TL FİYATI NE KADAR?
34.616

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım danışmanlığı, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu kanalda yer alan bilgi, yorum ve fikirler bunları ifade eden kişilere aittir. Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu fikirlere göre yatırım yapılması beklenilen sonuçları doğurmayabilir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç