Son Dakika: CHP Yönetiminden HDP'ye Bakanlık Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: CHP Yönetiminden HDP'ye Bakanlık Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir son dakika açıklamasında bulundu. Özel açıklamasında HDP'ye bakanlık konusuna değindi.

Siyaset 7 Eylül 2022 21:25 0
Son Dakika: CHP Yönetiminden HDP'ye Bakanlık Açıklaması

Son dakika : Özgür Özel'den HDP'ye bakanlık açıklaması.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir son dakika açıklamasında bulundu. Özel yaptığı açıklamada Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilecek açıklamasına değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

Özel düzenlediği basın toplantısında , CHP'nin fikirlerinin genel başkan, parti sözcüsü ve üç grup başkanvekili tarafından açıklandığını diğer açıklamaların karar olmadığını söyledi ve “CHP’nin görüşlerini sayın Genel Başkan, sayın Parti Sözcümüz ve üç grup başkanvekili açıklar. CHP’nin somutlaşmış yetkili organlarında görüşülmüş, karara bağlanmış, MYK tarafından benimsenmiş ve sayın Genel Başkan tarafından kamuoyuna duyurulması uygun görülmüş görüşlerini üç grup başkanvekilimiz, Parti Sözcümüz ve sayın Genel Başkan’dan duyabilirsiniz. Bunun dışında yapılan değerlendirmeler, kişisel değerlendirmelerdir. Bunun ötesinde yapılan her şey spekülasyondur. Sayın Gürsel Tekin’in orada yaptığı açıklama da kendisinin kişisel değerlendirmesidir”  ifadelerini kullandı.

GÜRSEL TEKİN NE DEMİŞTİ?

CHP'li Gürsel Tekin'iğn yaptığı ve gündeme bomba gibi düşen açıklamada, HDP'ye bakanlık verecek misiniz? sorusuna şu şekilde cevap verildi:

"HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" 

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç