Son Dakika: Benzin ve Mazota Kallavi Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Benzin ve Mazota Kallavi Zam Geliyor

Son dakika haberi: Akaryakıt sektörü yetkililerinden alınan son dakika bilgisine göre benzin ile motorine yüksek zammın gündemde olduğu öğrenildi.

Taşıt 19 Nisan 2022 16:05 1
Son Dakika: Benzin ve Mazota Kallavi Zam Geliyor

Son dakika haberi: Benzin ile motorine dev bir zam daha geleceği açıklandı.


İnternet haber'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre sektör yetkilileri, benzin ile motorin fiyatlarına, brent petrolde yaşanan yükseliş sonrası bir zam daha geleceğini söyledi.


Rusların Ukrayna'ya saldırması sonrası başlayan kriz gün geçtikçe tırmanmış ve brent petrol fiyatı 130 dolarla kadar tırmanmıştı. Yaşanan bu yükseliş, daha sonra yerini düşüşe bıraktı ve brent petrol fiyatı 98 dolar seviyesine kadar düşmüştü. Çıkarken art arda gelen zamlar inerken olmadı ve benzin ile motorin fiyatlarına sınırlı indirimler yapıldı.


İNDİRİMDEN SONRA GEÇEN HAFTA ZAM GELDİ

2 hafta önce brent petrolde yaşanan düşüş sonrası motorin fiyatına 1.04 TL'lik bir indirim gelmişti. Gelen bu indirimin üzerinden henüz bir hafta geçmemişken bir zam haberi gelmiş ve motorin fiyatına 1.79 TL'lik yüksek bir zam uygulanmıştı. Bu zamla birlikte motorin fiyatları 22 lirayı geçerken gözler yeniden brent petrole düşmüştü.


Arabaya binmeye dahi korkan , akaryakıt masrafı nedeniyle işlerine artık toplu taşıma ile gidip dönen vatandaşların şimdi gözü kulağı brent petroldeydi. Ancak brent petrol fiyatları son haftalarda yeniden yükselmeye başladı. Geçen hafta 100 dolar seviyesinde seyreden brent, bu hafta 110 dolar seviyesinde seyrediyor. Yaşanan yükseliş pompaya zam olarak yansıyacak.


GERİLİMİ TIRMANDIRAN OLAY

Gelen son bilgilere göre Çin'in Şangay şehrinde korona vakalarının yeniden artması sonrası başlatılan tam kapanma sonrası açık denizde sıra bekleyen gemiler tedarik krizi bilerek tırmandırıyor.


YÜKSEK ZAM GELİYOR

Akaryakıt sektörü yetkililerinden gelen son dakika bilgilerine göre benzin ile motorin fiyatlarına yeni zammın yolda olduğuna yer verildi. Brent petroldeki yükselişi pompaya yansıtmakta geciken yetkililer, yapılan zamları hemen yansıtıyor ve fiyatlar kısa sürede değiştiriliyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre benzin ile motorin fiyatına 1 liranın üzerinde yüksek bir zam geleceği öğrenildi.


BENZİN İLE MOTORİN FİYATLARI

İstanbul'da benzinin litre fiyatı 19 liradan satılırken motorin litre fiyatı Avrupa Yakasında 21.98, Anadolu Yakasında ise 22 liradan satılıyor. Ankara'da benzinin litre fiyatı şu sıralar 19.10 TL'den satışa sunulurken motorin litre fiyatı pompada 22.08 TL. İzmir'de ise motorin fiyatı 22.10 TL. Benzin fiyatı ise 19.11 TL.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1 lira çok az değmez 2tl 4 TL olması lazım okkalı dediğiniz zaman