Son Dakika: Benzin ve LPG'ye Büyük Zam: İşte Yeni Fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Benzin ve LPG'ye Büyük Zam: İşte Yeni Fiyatları

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarına zam geleceği açıklandı. LPG ve benzine gelecek zam yüksek olacak.

Taşıt 14 Mayıs 2022 15:07 0
Son Dakika: Benzin ve LPG'ye Büyük Zam: İşte Yeni Fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına yüksek zam geliyor.

Arabası olan herkesi üzecek son dakika haberi geldi. Sektör temsilcilerinden gelen son dakika bilgilerine göre benzin ile otogaza yüksek oranda bir zam yapılacağı öğrenildi. 

NEDENİ DOLAR KURU VE BRENT

Dolar kuru bu hafta ciddi oranda arttı. Haftaya 14.90 TL seviyesinden başlayan dolar, piyasaların kapandığı Cuma gecesi 15.48 TL'ye kadar geldi ve bu seviyeden haftayı kapattı. Haftaya 102 dolar seviyesinden başlayan brent petrolün varil fiyatı ise 113 dolar seviyesine kadar yükseldi. Benzine gelecek zammın nedeni ise bu.

ZAM MİKTARI

Sektör temsilcilerinden gelen son dakika bilgilerine göre benzin fiyatına 1 lira 68 kuruş , LPG'ye de 40 kuruşluk bir zam yapılacağına yer verildi. Bugün gelen son dakika bilgisinde benzinin bu zamla 23 liraya dayanacağına yer verildi.  Motorin fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmayacağı öğrenildi. 

ZAM TARİHİ

Edinilen son dakika bilgilerine göre zammın bugün gece yarısından sonra geçerli olacağı, benzin ile otogazın yarından itibaren zamlı olarak pompada satılacağı öğrenildi. 

POMPAYA YANSIYACAK

Bugün gece yarısından sonra gelecek ve 15 Mayıs tarihi itibarıyla geçerli olacak zamların pompaya yansıyacağı öğrenildi. 

BENZİN NE KADAR OLACAK?

Benzinin litresi , bu zamla birlikte İstanbul'da 22 lira 80 kuruş seviyesine kadar çıkacak. Ankara'da benzin 22.93 TL'ye , İzmir'de ise 22.94 TL'ye kadar çıkacak. 

OTOGAZ FİYATI NE KADAR OLACAK?

Otogaz fiyatında da 40 kuruşluk zam sonrası 11 lira geride kalacak. Son zamla birlikte İstanbul'da otogazın 11.25 TL'ye çıkması bekleniyor. Ankara'!da LPG'nin litre fiyatının 11.47 TL'ye , İzmir'de ise 11.19 TL'ye çıkacağı öğrenildi. 

RESMİ AÇIKLAMA GELMİYOR

Art arda gelen zamların ardından daha önce EPGİS tarafından resmi olarak açıklanan fiyat artışları artık açıklanmıyor. Sektör yetkililerinden alınan bilgiler sadece bu şekilde paylaşılıyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç