SON DAKİKA: Bekçi Alımında Bir Değişiklik Daha
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SON DAKİKA: Bekçi Alımında Bir Değişiklik Daha

Son dakika haberi: Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bekçi alımında bir değişiklik daha yapıldığına yer verildi.

Eğitim 3 Mayıs 2022 09:39 17
SON DAKİKA: Bekçi Alımında Bir Değişiklik Daha

EGM bekçi alımında bir değişiklik daha : Adaylara kötü haber.

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden geçtiğimiz gün bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda en az lise mezunları arasından 3 bin 250 bekçi alımı yapılacağına yer verildi. Akademi tarafından yayımlanan bekçilik başvuru kılavuzuna baktığımızda iiki değişiklik göze çarptı. Bunlardan ilki 4 yanlışın bir doğruyu götürmesiydi. Bunu geçtiğimiz gün haber yapmıştık. İlgili haber için Tıklayın

 

Polis Akademisi Başkanlığı 2022 yılı 3 bin 250 bekçi alımı için başvuruları 13 Mayıs 2022 tarihine kadar alacak. Adaylar önce parayı yatıracak sonra da internet üzerinden, Polis Akademisi Başkanlığı sayfasından müracaatını tamamlayacak. Parayı yatıran adaylar makbuzu şahsen başvuru sırasında teslim edeceği için saklamak zorunda.Makbuzunu almayan , kaybeden adayların bankaya giderek tekrar makbuz çıkarması gerekmektedir. Sınav için başvuru ücreti 340 lira olarak açıklandı. 

 

Kılavuzu incelediğimiz zaman dikkat çeken bir değişiklik daha göze çarptı. Daha önceki alımda olmayan, bu alımda olan bu değişiklik, birçok adayın spor aşamasına girememesine neden olacak.

 

KONTENJAN KISITLAMASI GELDİ

Polis Akademisince yayımlanan bekçi alımı başvuru kılavuzuna baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görüldü: "Yazılı Sınav aşamasını geçen adaylar içerisinden; Yazılı Sınav puanına göre başarılı adaylar içerisinden en yüksek puandan düşük puana doğru olmak üzere sıralanarak her il için ayrı ayrı belirlenen il kontenjanının 10 (on) katı kadar aday Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına çağrılacaktır"

İşte kılavuzdaki o yer:

Buna göre baktığımızda , başvuru yapan herkes önce ön sağlık aşamasına sonra yazılı sınava alınacak. Ancak daha önceki alımda yazılı sınavda baraj puanı geçen herkes spor aşamasına çağrılıyordu. Bu sene sadece alınacak sayının 10 katı kadar aday spor aşamasına çağrılacak. Yani yazılı sınav sonrası ilk 32 bin 500 kişi spor aşamasına çağrılacak. Yani baraj puanı geçseniz bile, sıralamaya girmemişseniz spor aşamasına giremeyeceksiniz. Bu nedenle yazılı sınav aşamasına çok önem vermeniz gerekmektedir. 

 

Peki sizce bu kontenjan sınırlaması iyi mi oldu kötü mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

 

BEKÇİ ALIMI SÜRECİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Askerlik Şartı Olmaması Daha İyi Ve Daha Çok Bekleyen Kişilerin Umudu Olurdu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neden bayan alımı yok özellikle şırnak neden olmuyor şahsen ben olmayı çok isterdim ama öyle bir şansım yok 😔😔
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bekçi alımı var ama almamak için de kırk takla atılıyor madem bişey yapıyorsunuz doğru dürüst yapın da haksızlık olmasın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu olmadığını düşünüyorum 😭
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İyi olmadı