Polis Akademisi Açıkladı: EGM Bekçi Alımında Değişiklik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Polis Akademisi Açıkladı: EGM Bekçi Alımında Değişiklik

Son dakika haberi: Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden yapılan açıklamada bekçi alımında değişiklik yapıldığına yer verildi.

Kamu 1 Mayıs 2022 14:30 27
Polis Akademisi Açıkladı: EGM Bekçi Alımında Değişiklik

Bekçi alımında değişiklik: Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir son dakika duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda bekçi alımı sürecinde değişiklik yapıldığı görüldü.

Polis Akademisi Başkanlığı resmi interent adresi üzerinden geçen hafta yayımlanan bekçi alımı kılavuzuna baktığımızda en az lise mezunu adaylar arasından 3 bin 250 bekçi alımı yapılacağı görüldü. İlanın yayımlanması ile birlikte on binlerce aday başvurusunu Polis Akademisi Başanlığı resmi internet adresi üzerinden müracaatını yaptı. Başvurunun yapılmasının ardından adaylar sonuçların açıklanması için bekleyişe başladı. 

 

Adaylar başvurusunu yaptı ama bu sırada dikkatleri çeken bir değişiklik göe çarptı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda bekçi alımındaki değişikliği takipçilerimizle paylaşıyoruz. Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresindeki başvuru kılavuzuna baktığımızda bekçilik sürecinde 2 önemli değişiklik yapıldığı görüldü. Sınav sürecinde yapılan değişiklik, bekçi adaylarının işini daha da zorlaştırdı.  

 

SINAVDA ARTIK 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Bekçi alımı yazılı sınavı ile ilgili yayımlanan duyuruda bu sene yapılacak sınavda 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğine yer verildi. Konu ile ilgili yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Yazılı Sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve (4) yanlış (1) doğruyu götürecektir (Puan=((Doğru Sayısı (Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100). Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır. 2. Yazılı Sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır. 

 

NE OLACAK?

Bu sene yapılacak bekçi alımı yazılı sınavında 4 yanlış bir doğruyu götürecek. Peki sizce 4 yanlış 1 doğruyu götürmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

 

BEKÇİ ALIMI SONUNÇLARI

Bekçi alımı başvuruları 13 Mayıs 2022 tarihine kadar alınacak. Başvuruların Mayıs ayının ikinci haftasında sona ermesi ile birlikte sonuçlar için bekleyiş başlayacak. Sonuçların Mayıs sonunda ya da en geç Haziran ayının başında açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin: 

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (27)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence bu isler dayisi olana dundu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunlar bekçi almak istemiyorlar demekki yokuşa sürüyorlar çocukları para toplamak demekki maksatlari 350 den hesaplayın yazıktır yapmayın umuit vermeyin insanlara Allah sorar hesabini
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gerçekten haksızlık her sene böyle birşey olmazken bu sene neden 4 yanlış olayı çıkıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Üniversite okuyduysaniz lise mezunları ne iş lazım değil mi okuyduysaniz kendinjze
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence bu hiç iyi bir sitem değil nedeni soran olursa şöyle açıklıyım bir üniversite ile lise mezun aynı kasa koymamalı gerkir yani üniversiteli zaten az çok biligi sahibi ya liseliler ...