Son Dakika: Altın ve Bitcoin Çakıldı (BTC, Coinler, Gram Altın Neden Düşüyor?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Altın ve Bitcoin Çakıldı (BTC, Coinler, Gram Altın Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile kripto para piyasasında sert düşüş görüldü. Gelen son dakika bilgilerine göre fiyatlar çakıldı.

Kripto Paralar 5 Mayıs 2022 20:05 0
Son Dakika: Altın ve Bitcoin Çakıldı (BTC, Coinler, Gram Altın Neden Düşüyor?)

Son dakika : Gram altın ve Bitcoin çakıldı.

Piyasalardan son dakika haberleri geldi. Gelen son dakika bilgisinde kripto paralarda ve gram altın ile ons altında çok sert düşüş yaşandığı görüldü. Piyasalarda yaşanan bu ani değişiklik sonrası açıklama bekleniyor. 

FED FAİZ KARARI

Amerika Merkez Bankası dün akşam beklenen açıklamasını yaptı. Fed PAra Politikası Komitesi toplantısından sonra politika faizinin 50 baz puan artırıldığına yer verildi. Yıllar sonra gelen faiz kararının ardından Amerika'da faizler 0.75 ile 1 arasına geldi. 

ENFLASYON AÇIKLANDI

Piyasasların beklediği bir diğer gelişme ise enflasyondu. Bugün Türkiye ile birlikte birçok Avrupa ülkesinde enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye'de ve açıklanan diğer enflasyon rakamlarında rekor geldi. 

ONS ALTIN FİYATINDA SERT DÜŞÜŞ

Sabah saatlerinde 1907 dolar seviyesine kadar çıkan altının ons fiyatı , ABD'de piyasaların açılmasının ardından sert düştü ve 1973 dolar seviyesine kadar geriledi. Ons altın fiyatında yaşanan düşüş şu şekilde:

GRAM ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

Ons altın fiyatı ile paralel olarak gram altında da sert düşüş yaşandı. Gündüz 912 lira seviyesine kadar çıkan gram altın dakikalar içinde 17 lira değer kaybetti ve 895 lira seviyesine kadar geriledi. İşte gram altında son saatlerde yaşanan düşüşün grafiği:

DOLAR KURU

Dolar kurunda sabha yaşanan yükseliş sonrası yatay seyir başladı. Gelen son verilere göre 1 dolar kuru 14,86 TL seviyesinden işlem görüyor.

BİTCOİN ÇAKILDI

Bitcoin fiyatında dakikalar içinde çok sert bir düşüş yaşandı. Gündüz 40 bin dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin, dakikalar içinde hızlı şekilde düştü ve 36 bin 714 dolar seviyesine kadar geriledi. İşte Bitcoin fiyatında son dakikalarda yaşanan düşüşün grafiği:

Ethereum fiyatında da Bitcoin ile paralel olarak düşüş görüldü. Gelen son verilere göre 1 ETH fiyatı 2 bin 736 dolar seviyesinde. 1 SOL 0,84 dolar seviyesine kadar gerilerken 1 XRP fiyatı 0.59 dolara geriledi. Doge Coin ise 0.12 dolar seviyesine kadar geriledi.

Federal Rezerv'in Çarşamba günkü toplantısının ardından finansal piyasalarda görülen iyimserliğin azalmasıyla Bitcoin neredeyse bir ayın en büyük düşüşünü yaşadı. 

En büyük dijital para birimi %8,4 kadar düşerek 36.639 dolara düştü ve bu, 11 Nisan'dan bu yana en büyük gün içi düşüşü oldu. Çarşamba günü %5,3 değer kazandı. Eter %7.2 kadar düştü. ABD merkez bankasının Çarşamba günü faiz oranlarını artırmasının ardından en çok kazananlardan biri olan Avalanche ve Solana sırasıyla %11 ve %7,3 kadar düştü.  

New York merkezli aracı kurum Genesis Global Trading'in türev ürünleri başkanı Josh Lim, "Piyasanın hala daha sıkı para politikasının tüm risk varlıkları üzerindeki etkisini sindirmesi gerekiyor ve kripto ABD hisse senetlerindeki korelasyonlar olarak bir darbe alabilir" dedi.

“BTC'deki teknik resim, daha az şahin bir Powell'a rağmen zayıf kalıyor, BTC 40.000'i geri kazanamadı, dolayısıyla bu geri çekilme.” Hong Kong merkezli kripto yatırım firması Satori Research'ün CEO'su Teong Hng, şunları söyledi: “ABD'deki hisse senedi piyasaları dünün kazanımlarını tersine çevirirken, kripto da aynı şeyi yapıyor.”

ALTIN VE BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Fed faiz kararı sonrası Amerika 10 yıllık tahvil faizlerinde yükseliş görüldü ve kripto paralar ile altında çıkış görüldü. Yatırımcıların , faiz kararı sonrası yaşanan yükseliş sonrası kar satışları yaptıkları , bunları 10 yıllık tahvile yatırma planı yaptıkları belirtildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç