Son Dakika: Ali Yalçın'dan 'Sözleşmeliye Kadro' Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ali Yalçın'dan 'Sözleşmeliye Kadro' Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan sözleşmeli personele kadro açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 20 Haz 2022 17:35 0
Son Dakika: Ali Yalçın'dan 'Sözleşmeliye Kadro' Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan sözleşmeli personele kadro açıklaması geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; 600 ek gösterge sonrası gündemlerinde sözleşmeli personele kadro talebi olduğunu belirtti.

Yalçın twitter paylaşımında; 

'Yıllardır verdiğimiz mücadele, Sözleşmeliler Şurası ile ortaya koyduğumuz fotoğraf ve 6.Dönem Toplu Sözleşme kararımız gereği sözleşmeliye kadro talebimizde komisyonun kurulması için Bakanlık Ek Gösterge çalışmasının tamamlanmasını bekliyor.

İstiyoruz ki kamuda istihdam tipleşsin mevzuat tekleşsin. Aynı işi yapanlara farklı bakılmasın,aralarında özlük farkı olmasın.Çalışma barışı sağlansın,çalışanların iş huzuru da iç huzuru da sağlansın. Gayretimiz sürüyor.Bu sorunu da kararımız gereği Bakanlıkla birlikte çözeceğiz.

Memur-Sen Trabzon İl Divan Toplantısında sendikalarımızın/teşkilatlarımızın lider kadroları ile bir araya geldik.Ek Gösterge düzenlemesinde gelinen aşamada memnuniyet üreten yerleri ve iyileştirmeye açık alanları konuştuk.Toplantı için İl Temsilciliğimizi tebrik ediyorum.' 

 

Öte yandan geçtiğimiz gün açıklamalrda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeli personele kadro konusunda şu ifadelere yer vermişti;

"Şunun da müjdesini vereyim, bütün kamu çalışanlarımızın ücretlerinin düzenlenmesi çalışmasını da Sayın Cumhurbaşkanımız uzun vadede bize verdi.

İlk açacağımız dosya üzerinden detaylandırıp kamuoyuyla paylaşacak hale gelince paylaşacağımız mesele sözleşmeli personel meselesidir.

İlk ele alacağımız dosya odur. Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Yeni alanlar var. Yeni çalışma biçimleri var. Mesela bilgisayar yazılım mühendisleri gibi. Onlar örnek veriyorum. Hepsinin mühendis olmasına gerek yok. Kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor fakat bu personellerin bazı sorunları var.

Biz bunlara isteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz."

Sözleşmeli personele kadro müjdesi geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

 

 

 

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç