Son dakika: AK Parti, emeklilere tatil destek paketini açıkladı... Bedava konaklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AK Parti, emeklilere tatil destek paketini açıkladı... Bedava konaklama

Emeklilere bedava konaklamalı tatil imkanı geldi. Bakan Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında detayları paylaştı.

Emekli Haberleri 17 Mayıs 2024 16:21 4
Son dakika: AK Parti, emeklilere tatil destek paketini açıkladı... Bedava konaklama

Emeklilere bedava konaklamalı tatil imkanı. Bakan açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında emeklilere tatil desteğini duyurdu ve detayları bildirdi.

Yerel seçimlerden önce yapılan açıklamada emeklilere birçok konuda dsetek verileceği bildirilmişti. Maaşları düşük kalan emeklilerin bayram ikramiyeleri 3 bin liraya çıkarılırken promosyon ödemeleri ise 3 bin 500 liradan 8 bin lira seviyesine çıkarıldı. Bu düzenlemelere ek olarak emeklilere tatil desteğinin de geleceği bildirilmişti.

Bakan Işıkhan bugün yaptığı açıklamada sağlıkta yapılacak yeni düzenlemeleri açıklayarak, "Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri ve alternatif tedavi seçenekleri sayesinde yaklaşık bir yılda 3,2 milyar lira tasarruf sağladık" dedi.

Bakan açıklamasının devamında emeklilere tatil müjdesi de verdi.

EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Bakan Işıkhan sözlerinin devamında emeklilere verilecek ücretsiz tatil desteğinin detaylarını da paylaştı.

Tatil yapmak isteyen emeklilere KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunacaklarını söyleyen Bakan Işıkhan, yaz aylarında üniversitelilerin gitmesi ile emeklilerin yurtlarda bedava kalabileceğini söyledi.

Bakan Işıkhan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, 1 aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı kendi bünyesindeki tesislerin ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek"

Emeklilere diğer destekler ise şu şekilde:

• Uygun olan KYK yurtlarını, yazın 1 aylık dönemde emekliler ücretsiz kullanabilecek.
• Emekliler, kamuya ait konuk evlerinde %15 indirim alacak.
• PTT Kargo'da özel indirim yapılacak.
• Trenlerde %10 indirim uygulanacak.

KYK YURTLARI NEREDE, BAŞVURU, REZERVASYON NE ZAMAN YAPILACAK?

Haziran ayı sonunda üniversitelilerin evlerine gitmesinden sonra KYK yurtları emeklilere açılacak ve emekliler yurtlarda ücretsiz şekilde konaklayabilecek. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Gün Önce
Ağam bizimle dalga geçiyor emekli aç karnını doyurmak için sürünüyor
Ziyaretçi 15 Gün Önce
emekli zaten zor geçiniyor . Bir yere gittiğimi var. böyle iyilikler olmaz. Eğer iyilik yapılacaksa önce maaşına seyyanen zam yapacaksın yoksa elli yerde indirim yap. boş laflara karın tok. laf ebeliği...
Ziyaretçi 15 Gün Önce
Ne kadar. saçma ya sen ne yapcan üniversite filan herseyde yuzde 15 veya 20 indirme gidilecek de yeter Yok ya AKP bitiyor
Ziyaretçi 15 Gün Önce
Emeklinin hakkını verde istediği gibi yapsın tatilini ranzalardami yatiracaksiniz ne yani bu tür yardimlari yapmayın vicdanınızı rahatlatiyorsunuz heralde