Son Dakika: 2,5 Milyon Borçluya İcra Takibi Şoku
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: 2,5 Milyon Borçluya İcra Takibi Şoku

Son dakika haberi : 2.5 milyondan fazla borçluya icra şoku geldi. İşte il il icraya verilen kişi sayısı.

Kredi 21 Mayıs 2022 11:32 0
Son Dakika: 2,5 Milyon Borçluya İcra Takibi Şoku

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili bir son dakika açıklaması yapıt ve UYAP verilerine göre ülke genelindeli illerde borçlu vatandaş sayısını kamuoyuna duyurdu. 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ulusal Yargı Ağı (UYAP) sisteminden bilgilere alarak illerde kaç vatandaşın borçlu olduğunu kamuoyuna duyurdu. Tekin açıklamasında son 1 sene içiğnde icraya verilen kişi sayısının yüzde 30 oranında arttığını , borçlu vatandaşların icraya verilen dosyalarının ciddi oranda artış gösterdiğini söyledi. 

İcra dairelerinde işlemi devam eden dosya sayısının toplamda 23 milyon 511 bin seviyesinin üzerine çıktığını söyleyen Gürsel Tekin, vatandaşın borç batağında olduğunu söyledi. Gürsel Tekin yaptığı son dakika açıklamasında, “Vatandaş boğazına kadar borca battı. 81 ilin 81'inde de ağır bir tablo var” ifadelerini kullandı.

2 MİLYON 657 BİN YENİ DOSYA GELDİ

Bu senenin ilk 4 ayında icra ve iflas dairelerine toplamda 2 milyon 657 bin yeni icra dosyasının geldiğini söyleyen, her gün 18 bin kişi hakkında yeni icra dosyası açıldığını söyleyen Tekin, 16 milyon nüfuslu olan İStanbul'da 8.2 milyon icra dosyasının olduğunu söyledi. İzmir'in nüfusu ise 4.3 milyon , icralık kişi sayısı ise 1.6 milyon olarak açıklandı. Ankara'daki icra dosyası sayısı 2 milyon seviyesinde olurken Antalya'da 1 milyona yakın icra dosyası var.

İŞTE İL İL İCRAYA VERİLEN KİŞİ SAYISI

Türkiye haritası üzerine icraya verilen kişi sayısı, icra dosyası sayıları şu şekilde açıklandı:

"TÜRKİYE İCRALIK OLDU"

Tekin açıklamasında, “Türkiye icralık oldu” dedi ve vatandaşların zor durumda olması, ekonomik sıkıntılar çekmesi nedeniyle ödeyemediği borçları için bankaların takipteki borçlarının 28.3 milyar lira seviyesine kadar çıktığını söyledi. Tablonun bu senen sonunda daha da kötüye gideceğini söyleyen Tekin, her geçen gün icra dosyası sayısının arttığını söyledi. Tekin açıklamasında, “Artan enflasyon yüzünden milletin borç ödemeye parası kalmadı. AKP'nin iktidara geldiği 2002'de sadece 8 milyon icra dosyası vardı. Şimdi ise 3 kat artış var. Halk nefes alamaz hale geldi.” ifadelerini kullandı.

Tekin açıklamasında, vatandaşların ekonomik sıkıntılarının bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç