Son dakika: 2024 YKS ve LGS soruları hakkında açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 2024 YKS ve LGS soruları hakkında açıklama geldi

2024 YKS ve LGS'ye girecekler için son dakika açıklaması geldi. MEB yaptığı açıklamada sınav sorularının nasıl olacağı konusunda bilgi verdi.

YKS 19 Şubat 2024 0
Son dakika: 2024 YKS ve LGS soruları hakkında açıklama geldi

2024 YKS'ye girecekler dikkat: Sorularla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bu kaynaklardan çalışın.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM bir çalışma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül yaptığı son dakika açıklamasında YKS'de sorulacak sorular için ÖSYM ile birlikte bir çalışma başlattıklarını söyledi.

MEB'den yapılan son dakika açıklamasında Liselere Giriş Sınavı'nın 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacağını söyledi ve sınavda sorulacak soruların hazırlanırken en önemli kaynağın ders kitapları olduğunu söyledi. Sınava girecek öğrencilere kılavuzluk yapılması için örnek soruların da hazırlandığını söyleyen MEB, soruların yayınlandığını söyledi.

Soruları hazırlarken ders kitaplarının kaynak alındığı belirtilirken MEB, LGS'den sonra YKS hakkında da bilgi verdi ve YKS sorularının da hazırlanırken ders kitaplarının kaynak alındığını söyledi.

Öğrencilerin sınavlara hazırlanması aşamasında yardımcı kaynak tavsiye edilmemesi gerektiğini söyleyen MEB, bunu söylerken temel unsurun ders kitaplarının öğrencileri gerçek hayata bağladığını, içerikte yer alan örnek ve etkinliklerle öğrencilerin konuları derinlemesine öğrendikleri ve üst düzey düşünme becerilerini geliştirdiklerini söyledi.

MEB, bu sene yapılacak sınavda çıkacak soruların bakanlık tarafından müfredata uygun şekilde hazırlanan kitaplardaki konular üzerinden, örnekler ve kazanımlar üzerinden olacağını söyledi.

MEB, LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilerin ana kaynağının ders kitapları olması gerektiğini söyledi.

YKS NE ZAMAN?

2024 yılı YKS başvurusu devam ediyor. Başvurular 26 Şubat tarihinde sona erecek ve gençler 8 ile 9 Haziran tarihlerinde YKS oturumlarına girecek. 8 Haziran'da TYT, 9 Haziran öğleden önce AYT, öğleden sonra YDT yapılacak.

LGS NE ZAMAN?

Liselere Giriş Sınavı ise bu sene 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

LGS ÖRNEK SORULARI AÇIKLANDI

Sözel Bölüm Örnek Sorular için tıklayın Sözel bölüm sorularının çözümleri ise videoda>

Sayısal Bölüm Örnek Sorular için tıklayın Sayısal bölümün soru çözümleri ise şu şekilde:

Örnek sorular ile ders kitaplarındaki benzer soru/etkinlik örneklerinden bazıları için tıklayın

YKS VE LGS

YKS ve LGS yeni örnek soruları önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Yayınlandığında haberdar olmak için Finans7 UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç