Son Dakika 2023 Emtia Fiyat Tahminleri: Alüminyum, Bakır ve Nikel Fiyatları Yükselecek mi Düşecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika 2023 Emtia Fiyat Tahminleri: Alüminyum, Bakır ve Nikel Fiyatları Yükselecek mi Düşecek mi?

Son dakika haberi: Analistlerden 2023 yılı alüminyum, nikel ve bakır tahminleri geldi.

Emtia 8 Kasım 2022 12:39 0
Son Dakika 2023 Emtia Fiyat Tahminleri: Alüminyum, Bakır ve Nikel Fiyatları Yükselecek mi Düşecek mi?

Analistlerin metal tahminleri yayınlandı.

Dünyada artan faizler nedeniyle resesyon endişeleri sürüyor. Son dönemlerde daha da güçlenen resesyon ihtimalleri sonrası analistler, 2023 yılı için tahminlerini güncellemeye başladı. Dolardaki güçlü seyir, diğer tüm varlıkların fiyatını baskılarken zayıflayan stoklar, metallerin fiyatlarını yukarı çıkarıyor.

Dünya Gazetesi'nden Evrim Küçük bugün kaleme aldığı yazısında metallerle ilgili son yorumlara yer verdili. Düşük üretime rağmen bakır , alüminyum, nikel gibi metallerin düştüğünü, ancak gelecek sene arz tarafıunda yaşanacak gelişmelerle daha yatay bir seyir beklendiği bildirildi.

BAKIR TAHMİNİ

Analistlerin bakı fiyatı tahminlerine baktığımızda ortalama fiyat beklentisinin 7 bin 588 dolar seviyesinde olduğu görüldü. 2022 yılında keskin bir düşüş yaşayan bakırda analistler gelecek sene artan arzın stokları düşürerek dengelemesini ve bakır ifyatlarının yatay şekilde seyredececğini söyledi. 

Tahminlerin yapıldığı ankete katılan 20'den fazla analisten biri olan Robin Bhar, fiyatlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Bakır piyasasının fiyat artışlarını sınırlayacak küçük bir fazlaya geçmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı. Analistler, üretimin artması ile bu sene açık veren sektörün gelecek sene fazla vcereceği bildirildi.

ALÜMİNYUM FİYATI

Analistlerin açıklamalarına baktığımızda ortalama beklentinin alüminyum'da 2 bin 413 dolar seviyesinde olduğu görüldü. Zayıf küresel ekonominin yarattığı ortamla otomobil ambalaj ve inşaat sektöründe talep baskılanırken enerji yoğun metal arzı da yüksek enerji fiyatları nedeniyle daha da kısıtlandı. Bazı tesisler kapanırken bazıları üretimlerini ciddi oranda azalttı. Analistler, fiyatın 2023 yılında yüzde 9 artmasını ve 2 bin 413 dolara çıkmasını bekliyor.

NİKEL TAHMİNİ

Analistler bir diğer değerlendirmesinde nikel fiyatı tahminine yer verdi. Nikelin yerine daha düşük miktarda nikel pik demir üretiminde artış olması ile birlikte nikel fiyatının gelecek sene baskılanması bekleniyor. ANZ'den Soni Kumari yaptığı son dakika açıklamasında, "Endonezya’da artan üretim ve Avrupa pazarlarında daha az az talep görmesi nedeniyle ana metaller arasında son tercihimizdir" ifadelerini kullandı. Şimdi 23 bin doların üzerinde olan LME'nin nakit nikel fiyatının gelecek sene 20 bin 250 dolar seviyelerinde olmasının beklendiği bildirildi.

Finans7.com  | Ankara
Sorumluluk Reddi Beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç