Sıra Beklemek İstemeyen Hasta, Sekretere Saldırıp Elini Isırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sıra Beklemek İstemeyen Hasta, Sekretere Saldırıp Elini Isırdı

Kocaeli'de sıra beklemek istemeyen bir hasta , hastane personeline saldırdı ve onun elini ısırdı.

Yerel Haberler 16 Tem 2022 17:31 0
Sıra Beklemek İstemeyen Hasta, Sekretere Saldırıp Elini Isırdı

Sağlık çalışanın saldırı: Elini ısırdı.

Kocaeli Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda, önceki gün muayene olmak için genel H.A. isimli kişi ile O.K. isimli kişi, daha az aciliyet gerektiren vaka olduğu için yeşil alana yönlendirildi. Yeşil alana giden ve sıra beklemek istemeyen hasta yakını, sağlık personellerinin yanına gitti ve öncelik istedi. 

Ancak sekreter, S.A.'nnı beklemesi gerektiğini söyledi. Bu cevabı alan kişi ise bağırmaya başladı. H.A. isimli kişi, S.A. isimli sekretere saldırdı. Ona yumruk attı ve elini ısırdı. H.A. isimli saldırgan , daha sonra acil serviste görevli olan doktor G.N.K.'ya küfürler ve hakaretler etti. 

Hemen beyaz kod verildi ve bölgeye güvenlik görevlileri ile hastane polisi sevk edildi. ,Bölgeye gelen ekipler H.A. isimli kişi ile yakını O.K.'yı gözaltına aldı. Yüzünde ve boynunda saldırılar sonucu morluklar olan S.A.'nın tedavisi arkadaşları tarafındna yapıldı. 

Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve "15 Temmuz 2022 saat 10.30'da Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen ve triyajdaki değerlendirmeden sonra yeşil alana yönlendirilen hasta ve hasta yakını yeşil poliklinikte sıra beklemeden öncelikli olarak muayene olmak istemiştir. Personelimiz tarafından gerekli bilgilendirme yapılmasına rağmen şahıslar tarafından görevli sekreter ve doktorumuza fiziksel ve sözlü saldırıda bulunulmuştur. Konuyla ilgili beyaz kod verilmiş olup emniyet ekipleri şahısları gözaltına almış ve adli süreç başlatılmıştır. Fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyor, sağlık personelimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Konu Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilmektedir." denildi.

Peki siz sekreterin elini ısıran bu hasta ve hasta yakınına ne dersiniz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç