SGK KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı: 65 KPSS ile Memur Ataması Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı: 65 KPSS ile Memur Ataması Oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılacak memur alımı için son dakika açıklaması geldi ve KPSS Tercih sonuçlarının açıklandığına yer verildi. 65 KPSS ile bir kadroya atama oldu.

Kamu 1 Nisan 2022 14:38 0
SGK KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı: 65 KPSS ile Memur Ataması Oldu

SGK memur alımında 65 KPSS ile atama oldu.


Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada lisans ve ön lisans mezunları arasından Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine kamu personeli ataması yapılacağına yer verildi. Geçtiğimiz ay yapılan personel alımında başvurular ÖSYM üzerinden alındı. Tercihlerin alınmasından sonra adaylar, sonuçların açıklanması için bekleyişe başladı. Adayların bekleyişi az önce sona erdi ve SGK memur alımı başvuru sonuçları, ÖSYM resmi internet adresi üzerinden yayımlandı.


ÖSYM: tarafından açıklanan sonuç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"KPSS-2022/6: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı


18 – 24 Mart 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/6 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.


Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 01 Nisan 2022 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir."


SAYISAL VERİLER AÇIKLANDI: BOŞ KADRO KALMADI


ÖSYM tarafından sayısal veriler de açıklandı. Açıklanan sayısal verilere baktığımızda toplamda 550 kadro için tercihlerin alındığı ve boşta kadronun kalmadığı görüldü. lisans mezunu 506 personel alımına 25 bin 386 kişi tercih verdi. Ön lisans mezunu 44 personel alımına ise 6 bin 126 kişi tercih verdi. Toplam tercih yapan aday sayısı 31 bin 512 oldu. Yerleşen kişi sayısı ise 550 oldu.


65 KPSS İLE ATAMA OLDU


KPSS Taban ve tavan puanları ise ön lisans kadroları için şu şekilde:



Aşağıdaki tabloda ise lisans mezunları için kadrolar yer alıyor:






Bu taban tavan puanlara baktığımızda DESTEK PERSONELİ (AŞÇI YARDIMCISI) İstanbul Taşra için tercih veren adayın 65 KPSS ile bu kadroya yerleştiği görüldü. Bunun yanı sıra DESTEK PERSONELİ (AŞÇI) İstanbul Taşra kadrosuna 66, DESTEK PERSONELİ (AŞÇI) Gümüşhane kadrosuna ise 67 KPSS ile atama olduğu görüldü.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç