SASA ve Hektaş Hisselerinde Art Arda Tabanlar Sonrası Flaş Adım: Nedenini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SASA ve Hektaş Hisselerinde Art Arda Tabanlar Sonrası Flaş Adım: Nedenini Açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında borsada son dönemlerde yapılanlara sert tepki gösterdi.

Borsa 19 Kasım 2022 08:46 0
SASA ve Hektaş Hisselerinde Art Arda Tabanlar Sonrası Flaş Adım: Nedenini Açıkladı

Son dakika: SASA ve Hektaş hisselerinde art arda tabanlar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan açıklama.

Borsada iki gündür bazı hisselerde , geçen hafta yaşanan durumun tam aksine bir çizgi görülüyor. Özellikle iki büyük hisse olan SASA ve Heştaş hisselerde art arda iki taban gölrüldü. İki gündür yaşanan durumlar sonrası bir son dakika açıklaması geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında borsada küçük yatırımcının soyulduğunu iddia etti ve DPK'yı sert sözlerle uyardı. 

Dolar kurunda izlenen yolu eleştiren Kılıçdaroğlu, benzer bir şeyin borsada da yapıldığını söyledi ve “Doları baskılamak için gece saatlerinde kamu bankaları birbirine Dolar-TL al sat yapıyorlar. Her şeyleri suç, her şeyleri sahte. Şimdi benzer bir hareketi borsada da görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Belirli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerinin bilerek şişirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu,"Belli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerini bilerek şişiriyorlar. Farkında değiller ama Bay Kemal onları izliyor. Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak. Sonra “emir geldi, yaptım” demek yok. Benden söylemesi." dedi.

KÜÇÜK YATIRIMCILARA UYARI: SİZİ SOYMAYA HAZIRLANIYORLAR

Küçük yatırımcılara uyarıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar.SPK ve Borsa yönetimi olup biteni görmüyor mu peki? Görüyor. Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç