Sanayide Korona Tehlikesi: Her 10 İşçiden 2'si Covid Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sanayide Korona Tehlikesi: Her 10 İşçiden 2'si Covid Oldu

Sanayide korona krizi yaşanıyor. Yapılan son dakika açıklamasında pandemi nedeniyle yüzde 20'lik iş kaybı olduğuna yer verildi.

Yerel Haberler 22 Tem 2022 09:51 0
Sanayide Korona Tehlikesi: Her 10 İşçiden 2'si Covid Oldu

Son dakika : Korona sanayiyi vurdu.

Koronavirüs vakalarının artmaya başladığı son günlerde üretimde aksamalar meydana gelmeye başladı. Özellikle bayramda yapılan ziyaretler, toplanan kalabalıklar, koronavirüs vakalarının ciddi oranda artmasına neden oldu. Açıklanan son korona verilerine göre vaka sayısı ortalama günlük 32 bin seviyesinde.

Vaka sayısının ciddi oranda artması sonrası çalışanların evlerinde karantinada kaldığı ve iş gücünde kayıplar yaşandığı bildiriliyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Sanayici Ve İşadamları Vakfı Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakçı vaka artışında endişeli olduklarını söyledi. 

Kumdakçı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sanayi sektöründe yüzde 18-20 oranında Kovid-19 salgını söz konusu. İşveren yeni iş gücü bulmakta zorlanıyor. Şu anda yaşanan sıkıntılardan en önemlisi bizce toplu taşımalarda maske uygulama zorunluluğunun kaldırılması. Bin tane işçi çalıştıran fabrika kendi servisini kullansa bile işçilerine maske taktırma konusunda zorlanıyor” ifadelerini kullandı. 

Vaka sayılarının bu şekilde artmaya devam etmesi durumunda üretimde aksamaların yaşanabileceğini, sıkıntıların olabileceğini söyleyen Kumdakçı, her 700 işçiden 140'ının korona olduğunu , bunun da yüzde 20'lik iş kaybına neden olduğunu söyledi. Kumdakçı, maske zorunluluğunun kapalı alanlar için yeniden getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, pandemi başlangıcındaki tedbirlere geri dönüldüğünü söyleyerek, “Geçmişte yaşanan salgın ve yayılma hızı işletmemizi ve üretim hızımızı ciddi şekilde etkilemişti. Şimdi ise Kurban Bayramı'na kadar işletmelerimizde hiçbir Kovid vakası görülmezken bayramdan sonra vakalar görülmeye başladı ve artışı da hızlandı. Tabii bu durum bizlerde bir panik yarattı. Dolayısıyla tedbirlerimizi hemen almaya başladık. Daha önce yaşadığımız büyük salgın dönemindeki sıkı tedbirlerin aynısını hızla uygulamaya başladık. Maske, mesafe, araçlarda tekli oturma düzeni yemekhanedeki mesafe düzeni gibi tedbirlerimizi hızlıca yeniden uygulamaya geçirdik. Tüm üyelerimize de otoritelerden aldığımız bilgiler ışığından Ağustos-Eylül ayları gibi daha büyük salgının geleceği bilgisini de ilettik. Bizim gibi tüm sanayi sektörünün önlem alması büyük önem taşıyor." dedi.

Son dakika haberlerinden, gündeme haberlerinden, gelişmelerden , finans ekonomi haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç