Sahibinden Kiralık Ucuz Evlere, Ucuza Kiraya Vermeyin Baskısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sahibinden Kiralık Ucuz Evlere, Ucuza Kiraya Vermeyin Baskısı

Bazı emlakçıların, evini ucuza kiraya veren kişilere broşür dağıttığı ve evini daha pahalıya kiralayabileceğini söylediği aktarılıyor.

Emlak 11 Haz 2022 13:41 0
Sahibinden Kiralık Ucuz Evlere, Ucuza Kiraya Vermeyin Baskısı

Emlakçılar, fırsatçılar kapı kapı dolaşarak evlerini ucuza kiraya verenlere not veriyor.

Son dönemlerde ciddi oranda artan ev kiralarına düzenleme geldi. Yüzde 25 zam sınırının gelmesinin ardından boş evlerin fiyatlarına rekor zamlar geldi. 1 sene boyunca en fazla yüzde 25 zam yapabilecek olan ev sahipleri, yapacakları zammı daha kiracı eve girmeden evin kirasına yaptı.

Ankara'da 3 bin liranın altında ev bulmak imkansız hale gelirken İstanbul'da asgari ücretin altında ev bulma dönemi bitti. 

BİR DE FIRSATÇILAR VAR

Kiraların artmasının nedenleri arasında yüksek enflasyon, konut fiyatlarının rekor seviyede artması var. Bu nedenlerin yanı sıra fırsatçılar da fiyatların artmasına neden olan en büyük etmenlerden biri.

KAPI KAPI DOLAŞIP BU BROŞÜRÜ VERDİLER: EVİNİZİ BİZE VERİN DAHA PAHALIYA KİRAYA VERELİM

Bazı emlakçıların, sahibinden satılık olarak ilanda olan evlerin kapısına giderek ev sahiplerinin evi ucuza kiraya verdiğini, isterlerse daha pahalıya kiraya verebileceklerini söylediği görüldü. İşte o broşür:

Avukat Taha Burak Özkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada bu şekildeki baskıların daha önce de olduğunu, ancak bunun gibi durumların son dönemlerde arttığını söyleyerek, “Öncelikle kira fiyatlarının fırsatçılar tarafından artırıldığı bugünlerde, biz bazı tespitlerde bulunduk. Bu konuyla alakalı hukuksal girişimlerde bulunduk. Ankara’da ikamet ettiğimiz kendi sitede posta kutusunda bir takım emlakçılar tarafından ‘Evlerinizin uygun fiyattan verildiğini, en yüksek fiyata kiraya verildiğine emin misiniz?’, ‘Evlerinizi kiraya verirken bizimle görüşün’ tabiri caizse ‘Evlerinizi ucuza vermeyin’, ‘Bizimle beraber emlakçılar aracılığıyla evlerinizi en yüksek fiyattan kiraya verin’ şeklinde broşürler dağıtıldığını gördük. Bu konuyla alakalı bir araştırma süreci içerisine girdiğimizde malum emlak ilan sitelerinde de sıkça sahte ilanlara rastladığımızı fark ettik. İlan numaralarını aradığımızda böyle bir evin olmadığını fakat örnek olarak 3 bin lira olan kiralık bir dairenin 3 bin TL, 3 bin 750 TL, 4 bin TL hatta 5 bin TL gibi fiyatlardan sahte ilanlarla internete verildiğini tespit ettik. Ve akabinde bu broşürle ilanların fotoğrafların çıktılarını alarak Ticaret Bakanlığı’na şikayette bulunduk. Ticaret Bakanlığı’na yaptığımız şikayetimizin neticelenmesinin ardından bu zor zamanlara halkımıza tabiri caize fırsatçılık yaparak köstek olan şahıslarla ilgili ayrıca suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç