Sağlık Bakanlığından Yeni Personel ve Kura ile İşçi Alımı Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığından Yeni Personel ve Kura ile İşçi Alımı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından 2022 yılında yeni personel , işçi alımı olacak mı sorusuna bir yanıt geldi. Gelen yanıt işçi ve personel alımı bekleyenleri üzdü.

Son Dakika 14 Nisan 2022 23:40 14
Sağlık Bakanlığından Yeni Personel ve Kura ile İşçi Alımı Açıklaması

Yeni sağlık personeli ve sağlık işçisi alımı için son dakika açıklaması.


Sağlık Bakanlığı bünyesine yeni dönem personel ve işçi alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Sağlıkçı Bilgilendirme isimli Platform, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı ve yeni dönem sağlık personeli alımı ile sağlık işçisi alımı için gelen son bilgileri aktardı.


GEÇEN AY 10 BİN İŞÇİ , 10 BİN PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURULAR ALINMIŞTI

Mart ayında yayınlanan duyurularda en az ilköğretim mezunları arasından 10 bin işçi , en az lise mezunları arasından ise KPSS tercihleri ile 10 bin sağlık personeli alımı yapılacağına yer verilmiş ve söz konusu personel alımları için başvurular alınmıştı. Başvurular sonrası atamalar yapıldı.


20 BİN KİŞİ YERLEŞTİ AMA BİR MİLYONDAN FAZLA KİŞİ BEKLİYOR

Sağlık işçisi kadrolarına ve sağlık personeli kadrolarına tercih yapan 20 bin kişi yerleşti. Ancak hala atama bekleyen bir milyondan fazla personel var. Kuradan adı çıkmayan adaylar ile KPSS tercihlerinde puanı düşük kaldığı için yerleşemeyen adaylar, yeni dönem alımlarının ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda sağlık personeli ve sağlık işçisi alımı için gelen son dakika bilgisini takipçilerimizle paylaşıyoruz.


YENİ ALIM OLACAK MI OLMAYACAK MI?

Sağlık Bakanlığı yeni dönem personel alımı için gelen son dakika bilgisi üzdü. Platform aktardığı bilgide Bakan Koca'nın KPSS'den önce yeni alım için umutsuz konuştuğunu söyledi ve adaylara KPSS'ye çalışma tavsiyesinde bulundu. Bakan Koca 2020 KPSS ile atama olacak mı sorusuna şimdi gündemimizde yok şeklinde cevar verdi. Bakan Koca, 2022 KPSS ile atama mı olacak sorusuna, 2022 KPSS ile atama olacak dedi.


Lisans KPSS 31 Temmuz'da, ön lisans KPSS 2 Ekim'de ve lise KPSS 6 Kasım'da yapılacak. Bu tarihlerde yapılacak KPSS'lerden en geçi olan lise KPSS'nin sonucu 1 Aralık 2022 günü açıklanacak. Buna göre baktığımızda yeni alımın ya Aralık ayında ya da Ocak 2023'de yapılması planlanıyor.


İŞÇİ ALIMI DA OLACAK AMA...

Sağlık Bakanlığı işçi alımı da yapacak. Ancak bu seneki alımlar tamamlandı ve yeni alımın 2023 yılında yine Mart-Nisan aylarında yapılacağı öğrenildi.


FİNANS7 NOTU

Tahminlerimize göre alımların seçimlerden önce yoğunlaştırılması planlanıyor. Siz işçi alımı mı bekliyorsunuz yoksa personel alımı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


İŞÇİ ALIMINDA KPSS OLMAYACAK PERSONEL ALIMINDA VAR

İşçi alımı yine KPSS'siz kura ile yapılacak. Personel alımı ise atama usulü KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak. İlanlar geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Finans7.com özel haberidir. Finans7.com şeklinde aktif link verilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.


Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eğer torpil yapılmışsa bu mübarek günde Rabbime havale ediyorum inşaallah bir yıldır iş bulmak için uğraşıyorum bir hayalim vardı onuda aldılar Rabbim büyük
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaşama ozman kardeşim tuzun kuru senin belli ki böyle ötüyorsun bizim işe ihtiyacımız var boş lafa değil!!!!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaşama ozman abicim torpil döndüğü bariz ortada bide şov yapmayın . Tuzunuz kuru tabi konuşuyorsunuz . Malesef bizim ne torpilimiz ne de işimiz olmuyor bide böyle boş lafları görünce de çıldrıyoruz yeter!!!!!!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alim olsa ne yazar hep kendi adamlarını alıyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya arkadaşlar kuraya torpil diyen yaşamasın. Allah aşkına bırakın bu işleri. Kurada torpil yok adamın bacısı başvurmuş haberi yok köyde çobanlık yapıyor o adam torpili nerden bulsun