Ramazan ayı yardım başvuruları başladı: Gıda kolisi, 2900, 1900 TL yardım başvurusu e devlette nasıl yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ramazan ayı yardım başvuruları başladı: Gıda kolisi, 2900, 1900 TL yardım başvurusu e devlette nasıl yapılır?

Devlet, Ramazan ayında dar gelirli vatandaşlara yardım ödemesi ve gıda yardımı yapmaya başladı. İşte gelen son dakiak bilgileri ve 81 il başvuru adresi.

Sosyal Yardımlar 10 Mart 2024 1
Ramazan ayı yardım başvuruları başladı: Gıda kolisi, 2900, 1900 TL yardım başvurusu e devlette nasıl yapılır?

Ramazan ayı yardımı başladı.

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapılacağına yer verilirken dar gelirli ailelere 2900 liraya kadar destek ödemesi yapılacağına yer verildi. Peki destek ödemesi ne kadar? DEstek başvurusu başladı mı? İşte gelen son dakika bilgileri.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfası sosyal yardımlar sayfasından yapılan son dakika açıklamasında gıda yardımı yapılacağına yer verildi. Dar gelirlilere yönelik verilecek yardımlardan ilki gıda yardımı olarak açıklandı. Açıklanan gıda yardımının başvurusu şu şekilde:

Kapsamı: 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde  olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır.

Başvuran: 18 yaş üstü aile bireyi

Kimler Faydalanabilir: 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane  içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan haneler faydalanabilmektedir.

Evrak: Kimlik Belgesi

Tutar: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaca göre belirlenmektedir.

Ödeme Dönemi: Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ve ihtiyaç olması halinde yıl boyunca yardım yapılabilmektedir.

BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?

Ramazan ayı destekleri için 81 il başvuru adreslerine gitmek için TIKLAYIN

KIZILAY YARDIMI

Kızılay yardımı başvurusu da başladı. Ramazan ayında yardım başvurusu yapılacak. Başvuru bilgileri, şartları ve başvuru yapma yöntemine gitmek için TIKLAYIN

BELEDİYELER YARDIM YAPIYOR

Belediyeler de kendi şehir ve ilçelerde yardım yapıyor. Yardım başvurusu "https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671" adresi üzerinden yapılıyor.

VGM'DEN YARDIM

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan açıklamada kuru gıda yardımı yapılacağına yer verildi. Yardıma başvuru yapacak kişilerde aranan şartlar şu şekilde:

1.    Sosyal güvencesi bulunmayan veya hane geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar,

2.    7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar

Başvuru formu için Tıklayın

Açıklama şu şekilde:

Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen muhtaç kişiler aşağıda yer alan "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurmak suretiyle Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler. Yurtiçi kuru yardımı hizmetine başvuruda, çalışabilecek durumda olan 18-65 yaş arasındaki kişilerden Türkiye İş Kurumu iş başvurusu kaydı istenir.

Bölge Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede durumu uygun olanlar kuru gıda hizmetinden yararlandırılır.

DAR GELİRLİLERE 2900 TL DESTEK VERİLİYOR MU?

Maalesef. 2900 TL değil 1900 TL destek veriyor. Aile destek programı kapsamında yapılan ödemelere başvurular, aşağıdaki linkten yapılması gerekmektedir:

"https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti" adresi üzerinden başvuru yapılıyor. Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Ramazan ayı yardımı istiyorum