'Öyle Böyle Değil Çok Acayip Bir Şey Geliyor' Borsa, Dolar ve Enflasyon Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Öyle Böyle Değil Çok Acayip Bir Şey Geliyor' Borsa, Dolar ve Enflasyon Tahmini

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak bir son dakika açıklamasında bulundu ve korkutan bir beklentiyi kamuoyu ile paylaştı.

Borsa 21 Haz 2022 14:09 0
'Öyle Böyle Değil Çok Acayip Bir Şey Geliyor' Borsa, Dolar ve Enflasyon Tahmini

"Öyle acaip bir şey geliyor ki! Bu kadar da olmaz dedirtecek bir şey geliyor!"

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak bir son dakika açıklamasında bulundu ve Kolçak yaptığı açıklamada MErkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirirken dünyadan gelen son bilgileri, son açıklamaları ve son verileri değerlendirdi.

Youtube adresi üzerinden bir video yayınlayan Kolçak, "Bizde durum ciddi, hakkaten acaip bir şey geliyor" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Roubini diyor ki enflasyon yüksek seyrediyor. Tüketici güveni, perakende satışlar, üretim aktivitesi ve ev sahibi olma sayılarının sert şekilde yavaşladığına dikkat çekiyor. Buralarda acaip düşüşler var. Ve bu resesyon için çok yakın bir durumda olduğumuzu gösteriyor diyor. Ve Roubini hem hisse hem tahvillerde daha fazla düşüş öngörüyor. Ayrıca diyor ki Amerika resesyon dönemlerinde hisse fiyatlarında yüzde 35, stagflasyon dönemlerinde yüzde 50 düşme eğilimine düşer diyor. 10 yıllık tahvil getirileri de yüzde 4'ün üzerine çıkabilir diyor. 

Bu sene böyle bir durum bekleniyor. Demek ki enflasyon kolay kolay düşmeyecek. Resesyon dediğimiz şey durgun bir ekonomiyi ifade ediyor. Ev satyışlarının düşmesi, piyasalarda aktivitenin azalması, bunlar bir ülkenin resesyona girdiğini gösteriyor. Şöyle söyleyeyim, iki çeyrek üst üste büyümeler küçülmeye döndüğünde resesyona girilmiş oluyor. Resesyon durgun bir ekonomiş anlamına geliyor. 

Fed şahin açıklamalar yapıyor ve resesyon fiyatlamaları başladı. Roubini de hisse senetleri düşer diyor. 

Ama Fed ve Biden resesyonu kabul etmiyor. Kabullenmiyor. Ama yakında edecekler ve o zaman stagflasyonu konuşacağız. O ne demek: Yani hem resesyon var. hem durgunluk hem yükske enflasyon var. Fiyatları düşürmek çok kolay olmayacak. 

Yani acaip bir şey geliyor. 

Biraz da içerden bahsedeyim. Biz Merkez Bankası'nı konuşuyoruz. Ama PPK faizinin bir önemini bırakmadılar. Dolar 17.30 bandında devam ediyor. Biz dünyadan ayrışmış durumdayız. Tabi ki MB'nin hamleleri doları etkileyecek."

KORKUNÇ BİR YERE GİDİYORUZ

Brent petrolde kış aylarında 140-150 dolar beklentsi olduğunu söyleyen Kolçak, "doğalgaz, elektrik zamları, gıda zamlarını devam edecek gibi görünüyor. Çiftçilerin durumu ortada. Girdi fiyatları çok yükseldi."

SONBAHARDAN SONRA...

"Sonbahardan sonra enerji fiyatlarında çok ciddi bekliyorum. Kurda ani gelebilecek ataklar. Fed'in agresifleşmesi, Doların yükselmesi, Çin Tayvan gerilimi, Rusya Ukrayna Savaşı... Bunların hepsini koyduğumuzda enerji fiyatlarında kış aylarında hakikaten acaip bir şey geliyor."

İşte o açıklama:

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç