ÖSYM'den e-YÖKDİL Başvuru Duyurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖSYM'den e-YÖKDİL Başvuru Duyurusu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı son dakika açıklamasında e YÖKDİL başvurusu hakkında detayları paylaştı.

Son Dakika 6 Nisan 2022 13:53 0
ÖSYM'den e-YÖKDİL Başvuru Duyurusu

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2022 yılında ilk defa YÖKDİL Sınavının elektronik ortamda yapılacağını söyledi.


Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün bir son dakika açıklaması yaptı. Sosyal medya platformu Twitter'da bulunan hesabı üzerinden açıklamada bulunan Prof. Dr. Aygün, 2022 yılında ilk defa elektronik ortamda yapılacak YÖKDİL için başvuru tarihi ile başvuruya dair son bilgileri takipçileri ile , kamuoyu ile paylaştı.


Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı açıklamada, daha önce YÖK tarafından gerçekleştirilen, daha sonra ÖSYM'nin koordinasyonunda gerçekleştirilen YÖKDİL sınavının senede iki defa yapıldığını, bu sene ise yenilikçi olma ilkesi kapsamında sınavın elektronik ortamda ilk defa yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Aygün açıklamasında, "Değerli adaylarımız, Yılda iki kez basılı olarak gerçekleştirdiğimiz YÖKDİL'i, temel değerlerimizden biri olan sınav süreçlerinde yenilikçi olmak ilkemiz gereği bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulayacağız." ifadelerini kullandı.


ÖSYM Başkanı Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımında şu görseli paylaştı:



KILAVUZ YAYINLANIYOR

ÖSYM Başkanı yaptığı yeni paylaşımda "14 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz  e-YÖKDİL (İngilizce) başvuru kılavuzu https://osym.gov.tr sitemizde saat 14.00’te yayımlanacak ve başvurular başlatılacaktır. Başvurularınızı 6 Nisan–5 Mayıs tarihleri arasında yapabilirsiniz. Şimdiden adaylarımıza başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.


Bu açıklamaya göre başvurular saat 14.00'da ÖSYM AIS üzerinden alınmaya başlanacak. Kılavuz ve diğer detaylara osym.gov.tr adresi üzerinden erişebilir, başvurunuzu ais sistemi üzerinden ÖSYM'ye iletebilirsiniz.


İLK YÖKDİL YAPILDI

2022 yılı ilk dönem YÖKDİL sınavı için başvurular 21 ile 31 Ocak 2022 tarihleri arasında alınmış ve sınav 13 Mart 2022 tarihinde yapılmıştı. Sınavın sonuçları ise 28 Mart 2022 tarihinde kamuoyu ile paylaşıldı.


2022/2 YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

2022 yılında okullarda yapılacak 2. YÖKDİL sınavı için başvurular 6 ile 18 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvuruların ardından sınav 28 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.


e-YÖKDİL sınavının başvuruları 6 Nisan'da başlayacak. Ancak henüz başvuru ekranı açılmadı. Başvuru kılavuzunun önümüzdeki saatlerde ÖSYM sayfası üzerinden yayımlanması ve başvuruların ÖSYM 'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başlaması bekleniyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç