Ostim Başkanı Açıkladı: Mezuniyet Şartsız, Tecrübesiz Personel Alımı Yapılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ostim Başkanı Açıkladı: Mezuniyet Şartsız, Tecrübesiz Personel Alımı Yapılıyor

OSTİM Başkanı Orhan Aydın yaptığı son dakika açıklamasında personel eksiklerinin ciddi anlamda olduğunu söyledi.

Finans Magazin 7 Haz 2022 12:45 7
Ostim Başkanı Açıkladı: Mezuniyet Şartsız, Tecrübesiz Personel Alımı Yapılıyor

OSTİM Başkanı Orhan Aydın yaptığı son dakika açıklamasında personel bulmakta zorlandıklarını söyleyerek, "Vasıfsız eleman lazım. Günlük, sıradan işleri yapacak. Getir-götür, eğitime gerek yok. Eleman bulamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde çalıştıracak personel bulamıyoruz açıklamaları art arda gelmeye devam ediyor. Geçen günlerde gelen açıklamalara bir yenisi daha eklendi ve OSTİM Başkanı Aydın, çalıştıracak vasıfsız personel bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. 

Mezuniyet şartı olmadan , tecrübe şartı olmadan personel alımı yaptıklarını , ancak çalıştıracak personel bulmakta sıkıntı çektiklerini söyleyen Aydın, sürekli personel alımı yaptıklarını ama yeterince kişinin başvuru yapmaması nedeniyle personel eksikliğiinin sürekli olarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

"Vasıfsız eleman lazım... Günlük, sıradan işleri yapacak... Getir-götür... Eğitime gerek yok... Eleman bulamıyoruz. " diyerek sözlerine başlayan Aydın, Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda meslek eğitimi almış vasıflı elemana da ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Meslek eğitimi almış vasıflı eleman... Kalifiye... Acil ihtiyaç... Yine bulamıyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ

Ailenin çocuğu için masa başı iş istediğini, bunun da bir sorun olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Aydın "Bu konu, Türkiye'nin büyük sorunu... Sosyal bir olay... Aile baskısı... İlle de masa başı iş... Belediyede... Bakanlıkta... Kravatlı." ifadelerini kullandı.

ÜRETİM İBADETTİR

Aydın sözlerini, "Oysa... Üretim bir ibadettir... El emeği... Göz nuru... Alın teri... Özetle gönül teri... Çalışmayı seveceksin." şeklinde tamamladı.

BAŞVURU

Söz konusu açıklama sonrası iş arayan binlerce kişi ilana nasıl başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. https://www.ostim.org.tr/ adresine giderek iletişim bilgilerini alabilir ve iş ilanları hakkında bilgi alabilir, firmalara buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
4250 tl ye 12 saat calistirirlar sigorta primini maasdan eksik gosterirler yillik izin hakkı diye bişey söz konusu degildir ve bunlari dile getirrirsen işten kovulursun. Şuan olduğum durum gibi. Kravatını cikar kendin çalış yavrum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sayın başkan kravat baskısı oluşturmamaya kendi çevrenizden başlayabilirsiniz.Biz evlenemiyoruz bile doğru düzgün bir işi olmayan 30 yaşının üstünde binlerce bekar var.Kravat olsaydı şimdiye boy boy çocukları olurdu.Bırakın bu işleri çay demleyip için !!! Çözüm yok.!!!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hep yalan söylüyorsunuz biz niye giremiyoruz şartlarınız bitmiyor sonra bizi suçlayin her yer torpil dayiimiz yok bizim allahimiz var o kadar yere başvuru yaptim birinden ismim cikmadi ne konuşuyorsun cocuk yok karşınızda adalet yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Beş kuruş para verin sonra başvuran yok aq. Yol parası bile git gel 20 TL olmuş neden bahsediyorsun siz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ordan konuşmak çok rahat kimsenin masa başı kravatlı iş istediği yok geçinecek kadar para kazanacak iş arıyoruz sadece tok açın halinden anlarmı hiç