Orta gelir grubuna ucuz faizli konut kredisinde yüzde 25 indirim müjdesi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Orta gelir grubuna ucuz faizli konut kredisinde yüzde 25 indirim müjdesi geldi

Orta gelir grubuna yönelik başlatılan kampanya kapsamında bir müjde daha geldi. Gelen açıklamada konutta fiyatlara yüzde 25 indirim geldiği bildirildi.

Emlak 27 Ocak 2023 19:07 3
Orta gelir grubuna ucuz faizli konut kredisinde yüzde 25 indirim müjdesi geldi

Orta Gelir grubuna konut kampanyasında yüzde 25 indirim müjdesi geldi.

Konutta son dakika açıklaması geldi. Yüz binlerce kişinin büyük bir merakla beklediği orta gelir grubuna yönelik kampanyanın başladığına yer verildi. Kampanyanın açıklanmasının ardından bazı konut firmaları, bu kampanyaya ek olarak ev fiyatlarını da indirdi ve vatandaşlara uygun fiyatlara ev satışı yapılacağını duyurdu.

ORTA GELİR GRUBU KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

100 bin konut kampanyası kapsamında orta gelir grubundaki vatandaşlara yönelik başlatılan kampanyada vatandaşların evinin olmaması şartı aranıyor. Şartlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şu şekilde açıklandı:

Finansman desteğinden yararlanacak kişilerin konutunun olmaması: Kırsaldaki evler, devremülker bu kriter kapsamında değerlendirilmez. Hanede (eş ve 18 yaş altı çocuklar dahil) en az 1 tane %50 ve üzeri hisseli konut tapusu varsa ya da hisse oranına bakılmaksızın hanede birden fazla hisseli konut tapusu varsa programdan yararlanılamayacaktır.

Son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması

1. ve 2. bölge için son 1 yılda o ilde ikamet etmesi

Hanehalkı toplam geliri dikkate alan bir program

YÜZDE 10 PEŞİNAT OLACAK

Söz konusu proje kapsamında konut sahibi olacak vatandaşlar, ev fiyatınının yüzde 10'luk kısmını peşin olarak verecek. Peşin olarak verilecek yüzde 10'un ardından vatandaşlar, kalan parayı da bankadan kredi çekerek bankaya aydan ay ödeyecek.

180 AY VADE

Söz konusu proje kapsamında vatandaşlara 180 ay vade seçeneği sunuluyor. 15 yıl vade ile çekilecek kredinin faiz oranı 0.69 olacak.

İLK 3 YIL DEVLET DESTEĞİ MECLİSTE KABUL EDİLDİ

Proje kapsamında ilk 3 sene , taksitlerin yarısını devlet tarafından verilecek. Daha sonra devlet desteği sona erecek. Devlet, ilk 3 sene vereceği kredi desteğini, ödemenin sona ermesine 8 yıl kala eşit taksitlerle alacak.

YÜZDE 25 İNDİRİM MÜJDESİ GELDİ

Konu ile ilgili Sur Yapı 'dan yapılan açıklamada yüzde 25'lik indirimin ev fiyatlarına yansıtıldığını duyurdu.

DİĞER FİRMALAR DA KATILACAK

Bu müjdenin ardından diğer firmaların da ev fiyatlarına indirime gideceği bekleniyor. Kampanyalar açıklandığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
AYLİK TAKSİT OLARAK BELİRLEDİNİZ FİYATA İNSANLAR 1 AY GECİNMEK ZORUNDA KALİYOR SİZİN ORTA GELİR ANLAYİSİNİZ BUMU
Ziyaretçi 15 Ay Önce
HUKUMET İN ORTA GELİRLİDEN ANLAYOSİ AYLİK 15 BİN ALAN KİSİ BU ÜLKEDE 5 BİN İLE GECİNEN GURUP HERALDE YURUYEN ÖLÜ GURUBUNA GİRİYOR
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Piyasa can suyu olacak derken kan emiciler kan suyu oldu ne diyelim...orta gelirli ailelerin bütçesine göre ev gene yok..1 iken 3 oldu ev fiyatları