Opet Başkanı: Avrupa'da En Ucuz Benzin Türkiye'de
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Opet Başkanı: Avrupa'da En Ucuz Benzin Türkiye'de

Opet Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Öztürk yaptığı son dakika açıklamasında Avrupa'nın en ucuz benzininin Türkiye'de olduğunu söyledi.

Emtia 5 Tem 2022 16:23 1
Opet Başkanı: Avrupa'da En Ucuz Benzin Türkiye'de

OPET Başkanı diyor ki: En ucuz benzini biz kullanıyoruz.

Opet Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk Çanakkale'de bir açılış törenine katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk yaptığı açıklamada , Türkiye'de Avrupa'nın en ucuz benzininin kullanıldığını söyledi ve vergilerin de az olduğunu söyledi. 

Bundan 15 sne önce Avrupa'n ın en pahalı benzininin Türkiye'de kullanıldığını söyleyen Öztürk Şimdi Avrupa'nın en ucuz benzinini kullandıklarını söyledi.

O dönemlerde yüzde 50 ile 70 arasında ÖTV uygulamasının olduğunu , bu nedenle ciddi vergi olduğunu söyleyen Öztürk, akaryakıt fiyatlarının uluslararası petrol, dolar ve vergi fiyatlarına göre belirlendiğini söyledi.

"FİYATLARI DÜŞÜRMEK BİZİM ELİMİZDE DEĞİL"

ÖZtürk açıklamasının devamında, fiyatları düşürmenin kendi ellerinde olmadığını söyleyerek, "Bugün gelirken baktım, benzinde yüzde 10, motorinde yüzde 7,7 vergi ödeniyor. Yani benzin ve motorin fiyatlarını düşürmek bizim elimizde değil. Devletin elinde değil. Yöneticilerin elinde değil." ifadelerini kullandı.

Hesaplamaların nasıl yapıldığı konusuna değinen Öztürk, "Biz hesaplarken hep uluslarası fiyatlara göre hesaplıyoruz. 15 sene önce de dolarla, euroyla hesaplanıyordu, bugün de dolarla euroyla hesaplanıyor. O gün de doları, euroyu Avrupa ülkeleri kazanıyordu, bugün de onlar kazanıyor." dedi.

"ALMANYA BİLE BİZDEN FAZLA BENZİN ALIYOR"

Öztürk sözlerini, "O gün de TL kazanıyorduk, bugün de TL kazanıyoruz. Dolayısıyla inşallah ülkemiz güçlü olur. Güçlü oldukça vergileri düşürürüz. Şu anda bizden çok çok güçlü dediğimiz Almanya bile vergileri bizden daha fazla alıyor." şeklinde tamamladı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Afrika gibi maaş veripte Avrupa gibi gider mi istiyorsunuz sizin bu yaptığınız insanları enayi yerine koymak konuşmak için milletin önüne çıkıpta açıklama yapmayın