On Yıllarca Sürecek: Küreselleşme Sona Erdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

On Yıllarca Sürecek: Küreselleşme Sona Erdi

BlackRock BLK CEO’su Larry Fink yaptığı son dakika açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının etkilerinin on yıllarca devam edeceğini söyledi.

Ekonomi 28 Mart 2022 11:13 0
On Yıllarca Sürecek: Küreselleşme Sona Erdi

"Rusya'nın eylemlerinin etkileri on yıllar sürecek."


BlackRock BLK CEO’su Larry Fink bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde hissedarlarına yönelik bir mektup kaleme alan Fink, son dönemlerdeki gelişmelerin ışığında küresel ekonomiyi değerlendirdi ve yaşanan sıkıntılar için ön görülerde bulundu. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonucu dünya ekonomilerinin zorlu bir sürece girdiğini söyleyen Fink, bunun etkilerinin on yıllarda devam edebileceğini söyledi.


Son 30 yılda bir küreselleşme yaşandığını ifade eden Fink, Rusya'nın açtığı savaşın bu küreselleşmeye son verdiğini söyledi. Birçok insanın pandemi nedeniyle izole olduğu, evlerinde diğer insanlardan koptuğunu söyleyen Fink, son günlerde yaşanan kutuplaşmanın nedeni olarak bu durumun altını çizdi.


Rusya'ya yapılan yaptırımlar sonrası enerji tedarikinde Asya ve Kuzey Amerika'nın yeni rota olduğunu söyleyen Fink, şirketlerin buralardan enerji almaya gücünün olduğunu, ancak bunun daha fazla maliyetli olacağını söyledi. Bunun da enflasyon üzerindeki baskısı yıllar boyunca devam edecek gibi görünüyor. Doğalgazda ise ABD ile Avrupa ülkelerinin arayışlarının devam ettiğine yer verilirken Avrupa ülkelerinin kademeli şekilde Rusya'dan enerji alımını bitireceği açıklandı.


Dünyanın en büyük yatırım şirketinin başındaki Fink, küreselleşmenin sona erdiğini söyledi. Fink yaptığı açıklamasında konu ile ilgili, Küreselleşmenin faydalarına ve küresel sermaye piyasalarının gücüne uzun vadeli bir inancım devam ediyor. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, son otuz yılda yaşadığımız küreselleşmeye son verdi” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç