Okullarda Maske Zorunluluğunun Kalkacağı Tarih Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullarda Maske Zorunluluğunun Kalkacağı Tarih Açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasından sonra ilk bilgi geldi. Okullarda maske zorunluluğu kalkıyor.

Sağlık 15 Nisan 2022 08:59 1
Okullarda Maske Zorunluluğunun Kalkacağı Tarih Açıklandı

Maske zorunluluğunun kalkacağı yer belli oldu.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının önümüzdeki günlerde yapılacağını, bu toplantının en önemli toplantı olduğunu söyledi. Söz konusu toplantıda maske yasağının kaldırılmasının gündeme geleceği bildirildi.


AÇIK HAVADA ZORUNLULUK KALKTI

Maske zorunluluğu geçen ay esnetildi ve açık havada , havalandırılması yeterli yapılan kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştı.


MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU YERLER

Maske takma şu anda okullarda , toplu taşımada ve havalandırmanın yeterli olmadığı kapalı alanlarda zorunlu olarak uygulanıyor.


BAKAN KOCA'DAN İYİ HABER

Son günlerde vaka sayılarının oldukça düşmesi, vefat sayısının 30'un altına gerilemesinin ardından Bakan Koca, yeni esnetilmelerin masada olduğunu dün açıkladı. Geçen sene yaz başında maskesiz şekildeki son yaz olacağı sözünü hatırlatarak açıklamasına başlayan Bakan Koca, "O dönem inanan çok olmamıştı. Geldiğimiz noktada bahar geldi, yaza giriyoruz. Endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun" ifadelerini kullandı.


EN ÖNEMLİ TOPLANTI YAPILACAK

Bakan Koca yaptığı açıklamada gelecek hafta önemli bir toplantı yapılacağını söyledi. Maske başta olmak üzere önemli kararlar alınacağını söyleyen Bakan Koca, "Okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulamasını da haftaya Bilim Kurulu değerlendirmiş olacak" ifadelerini kullandı.


OKULLARDA KALKIYOR: İŞTE TARİHİ

Sabah Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre önümüzdeki hafta Çarşamba günü yapılacak toplantının ardından okullarda maske zorunluluğunun kaldırılacağı öğrenildi.


Sizce okullarda maske zorunluluğu kalkmalı mı? Cevabınızı aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.



Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gec bile kalındı