Numan Kurtulmuş'tan EYT Ne Zaman Çıkacak Sorusuna Belirsiz Yanıt (Yaşa takilanlar 1 saat önce son dakika 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Numan Kurtulmuş'tan EYT Ne Zaman Çıkacak Sorusuna Belirsiz Yanıt (Yaşa takilanlar 1 saat önce son dakika 2022)

Numan Kurtulmuş yaptığı son dakika açıklamasında EYT konusuna değindi ve EYT ne zaman çıkacak sorusuna belirsiz yanıt verdi.

Emekli Haberleri 23 Haz 2022 08:51 0
Numan Kurtulmuş'tan EYT Ne Zaman Çıkacak Sorusuna Belirsiz Yanıt (Yaşa takilanlar 1 saat önce son dakika 2022)

Numan Kurtulmuş'tan EYT açıklaması.

AK PArti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan EYT konusunda son dakika açıklaması geldi.

Habertürk canlı yayınına katılan Kurtulmuş, asgari ücret, memur ve emekli maaş zamlarına değindi ve daha sonra EYT konusunda açıklama yaptı. Kurtulmuş açıklamasında tek cümlelik bir ifade kullandı.

MAAŞLARA ZAM

Kurtulmuş yaptığı açıklamasında maaşlara Temmuz ayında iyileştirme yapılacak dedi ve "Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere, öyle zannediyorum ki, yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 40 ZAM OLMAYACAK

Daha sonra bu açıklamasına açıklık getiren Kurtulmuş, yüzde 40 zammın asgari ücretliler için olmadığını, emekliler için olduğunu söyledi ve asgari ücret için masada farklı seçeneklerin olduğunu söyledi. 

EYT AÇIKLAMASI: TARİH SÖYLEMEYECEĞİM

Kurtulmuş yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar meselesine değindi ve son durumu açıkladı. Kurtulmuş açıklamasında bu konuda bir tarih vermek istemediğini söyledi. Tarih söyleyince beklenti oluştuğunu söyleyen Kurtulmuş, "Tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır." dedi. 

MUHALEFETE GÖRE SEÇİM YATIRIMI

Muhalefet partileri, maaşlara yapılacak yüksek zam, asgari ücret zammı, öğrenci affı, ek gösterge düzenlemesi ve diğer düzenlemelerin seçim yatırımı olduğunu söyledi. Daha önce asgari ücret için yılbaşı işaret edilmiş, EYT'de ise kapılar kapatılmıştı. Muhalefet, bu iki konunun da gündeme alınmasının seçim hamlesi olduğunu söyledi.

EYT HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç