Ne Bitcoin Ne Ethereum Ne SOL... Doge Coin Fiyatını Uçuracak Açıklama Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ne Bitcoin Ne Ethereum Ne SOL... Doge Coin Fiyatını Uçuracak Açıklama Geldi

Dogecoin için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Doge'nin geleceğin internet alış verişinde kullanılacak para olabileceğine yer verildi.

Kripto Paralar 15 Nisan 2022 12:51 0
Ne Bitcoin Ne Ethereum Ne SOL... Doge Coin Fiyatını Uçuracak Açıklama Geldi

Kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Son zamanların en çok gündemde konuşulan kripto parası Doge Coin hakkında gelen açıklama, kripto paralara yatırım yapan vatandaşları heyecanlandırdı


Robinhood adlı şirketin CEO’su ve kurucu ortağı Vladimir Tenev , sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı ve Dogecoin hakkında yaptığı açıklamada kripto paranın ‘internetin gelecekteki para birimi’ olabileceğini ifade etti. Bunun olması için yapılması gereken düzenlemeleri de aktaran Teney , detayları sosyal medya hesabı üzerinden aktardı.


ELON MUSK'IN ALDIĞI 3 KRİPTO PARADAN BİRİ

Tesla ve Space X adlı şirketlerin sahibi, son olarak Twitter'ın çoğunluk hissesini alarak Twitter'ın en büyük hissedarı olan Elon Musk, 3 kripto parada yatırımı olduğunu açıklamıştı. Açıklamada Elon Musk Bitcoin , Ethereum ve Dogecoin adlı kripto paralarda yatırımları olduğunu söyledi. Kripto para piyasası bu açıklamalardan sonra hareketlenmiş ve 70 sent civarına kadar yükselmişti. Yaşanan bu yükseliş sonrası düşüş başlamış ve 10 sent seviyesine kadar gerilemişti. Bugün gelen açıklama ile yükselişe geçen Dogecoin 0.14 cent seviyesine kadar yükseldi. TL karşılığı ise şu sıralar 2,13 TL.


AÇIKLAMA YÜKSELTTİ

Robinhood adlı şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Vladimir Tenev, sosyal medya platformu Twitter'da bulunan hesabından yaptığı açıklamada Doge'nin internetin gelecekteki para birimi olabileceğini söyledi. Teney yaptığı açıklama sonrası 12 paylaşım daha yaptı ve söz konusu kripto paranın gelecekte günlük ödemeler ve internet üzerinden para transferinde kullanılabilir bir birim olması için atılması gereken adımları sıraladı.


Teney'in yaptığı açıklamaya baktığımızda dikkat çeken nokta, her transfer başına Dogecoin için 0.003 dolarlık bir işlem ücreti alındığı konusu oldu. Bu ücretin şimdi düşük olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Teney, kripto paranın gelişmesi için gereken en önemli şeylerden bazılarının da blok boyutu ve blok zamanları olduğunu ifade etti.


Şu anda 1 MB'lik boyutu ve 1 dakikalık blok zamanı olan Dogecoin'in saniyedeki işlem sayısı 40 ile sınırlı. Doge'nin bu konuda muhakkak geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Teney, böyle bir gelecekte Doge'nin internetteki rakip ödeme devi olacak VISA'nın 65 binlik işlem yapma kapasitesine ulaşması gerektiğini söyledi. Doge'nin bu sorunları ciddi değil. Blok boyutun önce 1 GB, daha sonra ise 10 GB'ye çıkarılması gerekmektedir.


TENEY'İN AÇIKLAMALARI

Teney'in Twitter adresinden yaptığı açıklamaların çevirisi şu şekilde:


#Doge gerçekten internetin ve insanların gelecekteki para birimi olabilir mi ? Robinhood'a DOGE gönderme/alma özelliğini eklediğimizde, bunun ne anlama geleceğini düşünüyordum.


Öncelikle, işlem ücretleri yok denecek kadar az olmalıdır. Biz zaten oradayız. Geçen Kasım'ın 1.14.5 güncellemesi itibariyle, tipik işlem ücretleri ~0,003$ olmuştur - bu da deneyimleyebilirsiniz. @robinhoodapp- büyük kart ağlarının aldığı %1-3 ağ ücretleriyle karşılaştırıldığında.


İdeal olarak, blok süresi (birbirini takip eden blokların zincire eklenmesi ve bir işlemin doğrulanması arasındaki süre), işlemin bir satış noktasındaki ödeme noktasından daha kısa sürede sonraki bloğa kaydedilebilmesi için yeterince hızlı olmalıdır.


Ancak madencilerin çok fazla rakip zincir oluşturmaya başlaması ve fikir birliğine varmak için aşırı miktarda enerjiyi boşa harcaması o kadar hızlı olmamalı.


Doge'un şu anki blok süresi 1 dakika. Bu, ödemeler için biraz uzun bir süre - bir banka kartı işlemini tamamlamak için harcanan tipik süreden daha az olacağından, on saniyelik bir blok süresi daha uygun olacaktır.


Şu anda 1MB blok boyutu ve 1 dakikalık blok süresi ile Dogecoin'in verimi saniyede yaklaşık 40 işlemdir (tps).


Karşılaştırma olarak, Visa'nın ağı teorik olarak 65.000 tps işleyebilir. Doge, iş hacmini en az 10000 kat artırmayı gerektiren Visa'dan önemli ölçüde daha iyi performans gösterebilmelidir. Neyse ki, blok boyutu sınırını artırarak bunu çözmek kolaydır.


1 GB (ve daha sonra 10 GB) blok boyutu sınırına geçmek, küresel bir para biriminin öngörülebilir gelecekte ihtiyaç duyacağı tüm verimi sağlayacaktır. Bu sorunu çözmek için L2 çözümleri gerekli değildir.


Şimdi, eleştirmenler bunun, meraklıların evde bir Raspberry Pi üzerinde tam bir düğüm çalıştırabilmeleri pahasına olacağını iddia edecekler. Dakikada bloklar halinde 10 GB işlemek daha karmaşık donanım gerektirecektir. Ve bence bu aslında adil bir takas.


Doge'un bir başka eleştirisi, Bitcoin'in sınırlı 21 milyon madeni para arzının aksine, enflasyonist olması ve arzın sonsuz olmasıdır. Her yıl ~5 milyar yeni Doge yaratılıyor ve mevcut arz yaklaşık 132 milyar. Bu, şu anki enflasyon oranının <%5 - USD'den daha düşük olmasıyla sonuçlanır!


Ayrıca, sabit ihraç, enflasyon oranının zamanla düştüğü ve birkaç on yıl içinde %2'nin altına ineceği anlamına gelir.


Dogecoin çekirdek geliştiricileri, bir şeye odaklanırdım: zamanla blok boyutu sınırını artırmak için iyi bir süreç bulmak. Ne düşündüğünüzü bana bildirin!


Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değil şirket CEO'sunun açıklamalarıdır. Yatırım tavsiyesi içermemektedir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç