MSB'ye Uzman Erbaş , Uzman Çavuş Alımı Netleşiyor 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB'ye Uzman Erbaş , Uzman Çavuş Alımı Netleşiyor 2022

Askeri personellere ilişkin yasanın yürürlüğe girmesinin ardından uzman erbaş alımında süreç netleşmeye başlıyor.

Kamu 15 Tem 2022 11:23 11
MSB'ye Uzman Erbaş , Uzman Çavuş Alımı Netleşiyor 2022

Uzman çavuş alımı netleşiyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan askeri personellere ilişkin düzenlemede yeni dönem askeri personel alımlarının yoğun şekilde devam edeceği bildirildi. 

YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Söz konusu kanun teklifinin açıklamasında yurt içinde ve yurt dışında operasyonların yoğun şekilde devam ettiği bildirildi. Libya, Suriye ve Kuzey Irak'ta devam eden operasyonlara değinilen düzenlemede personel ihtiyacının temini için yoğun çalışmaların devam ettiğine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde Suriye'ye düzenlenecek harekat ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları söylemişti: "Siyasi, ekonomik ve askeri tüm kabiliyetlerimizi 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek, 2053 vizyonumuzu hayata geçirmek için kullanmayı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Irak sınırlarımızı teröristlerin saldırılarından kurtaracak operasyonlarımız başarıyla sürüyor. Suriye sınırında güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlayarak orada yeni harekatlara başlayacağız. Günümüzde savaşlar sadece muharebe meydanlarında değil, aynı zamanda sanayiden teknolojiye her alanda veriliyor."

Bu açıklama sonrası meclise gelen kanun teklifinde ise "Milli Savunma Bakanlığı, ülke içinde ve yurt dışında yürüttüğü faaliyetler doğrultusunda ihtiyaç duyduğu personelin temin faaliyetlerine yoğun olarak devam etmektedir." denildi. 

Bu düzenlemeyi içeren kanun teklifi dün Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bakan Hulusi Akar ise 2023 yılına kadar açıktan uzman erbaş alımı yapılmayacağını söylemişti. Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte hazırlıkların başladığı ve 2023 yılının başı itibarıyla uzman erbaş alımı ilanlarına çıkılması bekleniyor. Sizce alım en az ilkokul mu ortaokul mu lise mi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlanlar gelince takipçilerimize haber vereceğiz. Haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Not: finans7.com özel haberidir.

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Dış kaynaktan da alım olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence yapa bilen ve vatanını seven her kes yapmalı okul şartı Olmamali
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Orta okul
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lise Mezunu Olmali
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lise olmalı askerlik şartı olmalı