MSB Sözleşmeli Er Alımı Askerlik, Yaş Şartı ve PERTEM Başvuru Ekranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB Sözleşmeli Er Alımı Askerlik, Yaş Şartı ve PERTEM Başvuru Ekranı

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine en az ilkokul mezunları arasından sözleşmeli er alımı yapılıyor. İşte askerlik, yaş şartı ve başvuru ekranı.

Kamu 21 Mart 2022 13:37 0
MSB Sözleşmeli Er Alımı Askerlik, Yaş Şartı ve PERTEM Başvuru Ekranı

MSB sözleşmeli er alımı askerlik ve yaş şartı ile başvuru ekranı.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2022 yılı 2 dönem sözleşmeli er alımı yapılacağına yer verildi. PERTEM üzerinden yayımlanan duyurunun ardından adayların en çok merak etiği konu ilanın başvuru şartları ve detayları oldu. Araştırılan konu ise askerlik ve yaş şartı.


MSB'nin 2022 yılı sözleşmeli er alımına baktığımızda adaylardan askerlik şartı istenmediği görülüyor. Askerliğini yapmış olanlar, yapmakta olanlar ve henüz yapmamış adaylar söz konusu ilana başvuru yapabilir. Konu ile ilgili şartlarda şu ifadeler yer almaktadır:

"Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1997 tarihinden sonra doğanlar),

Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1997 tarihi ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğanlar),"


Yukarıdaki açıklamaya baktığımızda , askerliğini yapanların 1 Ocak 1997 tarihinden sonra doğmuş olması gerekmektedir.

Askerliğini yapmamış adayların ise 1 Ocak 1997 ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğmuş olması şartı aranıyo.


BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İlana başvurular MSB'nin PERTEM sayfası üzerinden yapılacak. Adaylar aşağıdaki linke giderek e devlet şifreleri ile giriş yapabilir. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde doldurarak 2022 yılı 2. dönem sözleşmeli er alımına başvurunuzu yapabilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç