Mobil Tarifelere Yüzde 52.5 Zam: Telefonla Görüşmek de Lüks Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mobil Tarifelere Yüzde 52.5 Zam: Telefonla Görüşmek de Lüks Olacak

Son dakika haberi: BTK'dan yapılan açıklamada mobil tarifelere yüzde 52.5 oranında bir zam yapıldığına ve artık dakikanın 1.23 TL olduğuna yer verildi.

Finans Magazin 8 Nisan 2022 22:21 1
Mobil Tarifelere Yüzde 52.5 Zam: Telefonla Görüşmek de Lüks Olacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve tarifelere yapılan zam hakkında bilgi verildi.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu resmi internet sayfası üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan son dakika açıklamasında BTK'nın Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan kurul tarafından alınan kararın metnine yer verildi. Söz konusu karar metnine baktığımızda mobil şebekeler üzerinden yapılan yurt içi aramalarda azami ücretin 87,53 kuruştan yüzde 52,5'lik zamla 1.23 TL'ye çıkarılmasına oy birliği ile karar verildiği görüldü.


Söz konusu tarife için en son geçen sene bir zam uygulanmıştı. Geçen sene 1 Nisan'da uygulanan zam ile 80,64 kuruş olan tarife ücreti 87.53 kuruşa çıkarılmıştı. Bu sene de bu ücretin üzerine zam yapıldı ve yüzde 52.5 'lik artış ile mobil tarifelerde ciddi oranda bir artış yapılmış oldu. Sizce bu artış normal mi? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.


TÜRK TELEKOM ERKEN DAVRANDI

Geçtiğimiz hafta kullanıcılarına bir mesaj yollayan Türk Telekom, tarife ücretlerinde fiyat değişimi yaptığını duyurmuştu. Bir takipçimizin gönderdiği bilgide 61 liralık tarifeye abone olunduğu, ancak tarifenin 11 Nisan tarihinden itibaren 70 lira olacağına yer verildi.


İNTERNETE ZAM İÇİN HAZİRAN AYI

Türk Telekom, geçtiğimiz ay port ücretlerine zam yapılması için talepte bulunmuş ve BTK yüzde 67'lik zam talebini onaylamıştı. Bunun ardından internet fiyatlarına yüzde 67 zam gelecek iddiaları gündemde dolaştı. Ancak Türk Telekom, fiyat artışının 1 Haziran'a ertelendiğini, zammın da iddia edildiği gibi yüzde 67 oranında olmayacağını söylemişti.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Artık dur diyen yok mu zamlara zaten yeterince pahalı