MHP, Zamlar Vatandaşın Belini Büküyor Diyen Milletvekilini Partiden İhraç Ediyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MHP, Zamlar Vatandaşın Belini Büküyor Diyen Milletvekilini Partiden İhraç Ediyor

Zamlar vatandaşların belini büküyor konuşmamız lazım açıklamasının ardından MHP, Kayseri Milletvekili Ersoy'u ihraç ediyor.

Siyaset 6 Nisan 2022 14:42 0
MHP, Zamlar Vatandaşın Belini Büküyor Diyen Milletvekilini Partiden İhraç Ediyor

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un partiden ihraç edilmesi için çalışmaların başlatıldığını kamuoyuna açıkladı.


Geçtiğimiz gün bir programa katılan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Öztürk açıklamasında, son dönemlerde fiyatlara ciddi oranda gelen zamlara değindi ve bazı eleştirilerde bulundu. Ersoy, katıldığı bir televizyon programında Türkiye ekonomisine , ekonomide gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Mustafa Baki Ersoy yerel televizyon programında yaptığı açıklamada vatandaşların enflasyondan inanılmaz derecede mustarip olduğunu , zamların vatandaşı zor duruma soktuğunu, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının üzerinde bir enflasyonun olduğunu söyledi. Zamların görmezden gelinemeyeceğini, bunların konuşulması gerektiğini söyleyen Ersoy, "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor.'' ifadelerini kullandı.


PARTİ'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ: MHP'DEN İHRAÇ EDİLİYOR


MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, bu açıklama sonrası disiplin soruşturması başlattı. Başlatılan soruşturma ile ilgili konuşan Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada Ersoy hakkında partiden ihraç istemiyle disiplin soruşturmasının başladığını, Ersoy'un Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini söyledi. Öztürk açıklamasında, Ersoy'un partiden ihraç edilip edilmeyeceğine kurulun karar vereceğini söyledi. Resmi açıklama şu şekilde:


"Halen Kayseri Kocasinan ilçesi teşkilatına kayıtlı partimiz üyesi ve Kayseri Milletvekili olan Ersoy, tüzüğümüzün 78. maddesinin 4-c, 4-e, 4-i bentleri ve 81. maddesi uyarınca tedbirli olarak parti üyeliğinden 'kesin çıkarma cezası' ile tecziyesi için Merkez Disiplin Kurulumuza sevk edilmiş olup, parti üyesi hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştır."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç