Merkez Açıkladı: Gıda Enflasyonunda Yükseliş Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkez Açıkladı: Gıda Enflasyonunda Yükseliş Var

Son dakika haberi: Enflasyonda temel ürünlerdeki artış etkileri devam ediyor. Yıllık enflasyon düşerken gıdada yükseliş sürdü.

Tarım 6 Ara 2022 11:54 0
Merkez Açıkladı: Gıda Enflasyonunda Yükseliş Var

Son dakika haberi: Enflasyonda temel etki gıda artışları.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada 1,5 sene sonra yavaşlama kaydeden ve düşüş eğilimine giren enflasyona ilişkin önemli ifadeler kullandı. Yayınlanan Kasım ayı değerlendirme raporuna baktığımızda gıda grubu geneline artışların yayıldığına dikkatler çekildi.

Kasım dönemine dair tüketici yıllık enflasyon verilerini değerlendiren TCMB, yıllık enflasyondaki gerilemenin enerji ve temel mal gruplarının sürüklediğini ve aylık bazda artışın ise gıda kaynaklı olduğunu söyledi.

Temel mallarda tüm alt gruplarında düşüş kaydedildiğini bildiren Merkez Bankası,yıllık enflasyonun enerjide baz etkisi ile gerilediğini, bu grupta aylık artışın da nispeten ılımlı seyrettiğini bildirdi.

Gıda grubu yıllık enflasyondaki yükselişte taze meyve ve sebze kaleminin yanında süt ile sütr ürünleri fiyatlarının öne çıktığını ifade edn Merkez Bankası, grupta artışların devam ettiğini bildirdi. 

Kasım ayında hizmet grubunda yıllık enflasyonun kira ile haberleşmede yükseldiği diğer alt gruplarda ise gerileme olduğu, kiraların mevsimsel etkilerden arındırılmış aylık artış oranında da yavaşlama olduğu ifade edildi. 

Doğalgaz, elektrik imalatının yanı sıra petrol ürünleri ile ana metal sanayi fiyatlarında yaşanan düşüşler öncülüğünde üretici fiyatlarında aylık artış oranının önemli seviyede yavaşladığına dikkatler çekildi. Bu doğrultuda üretici yıllık enflasyonun gerilediği bildirildi.

Son dakika haberlerinden , gündem haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç